Na únavu lze vyzrát léčivými kameny

Potřebujete dobít baterky? Pověste si na krk achát, jaspis nebo opál. Možná se tak vyhnete i infekcím, které na podzim řádí ostošest.

Archeologické nálezy dokazují, že v mocné schopnosti minerálů, drahokamů a polodrahokamů se věřilo už ve starověkém Egyptě. Lidé je nosili nejen jako krásné šperky, ale i ochranné prostředky proti zlým duchům, uhranutí nebo zhoubným myšlenkám. I v hrobce faraona Tutanchamona byl takový amulet nalezen. Konkrétně ametyst, který se v dobách tohoto panovníka nesmírně uctíval. Ani v moderním světě se ale o zázračném působení kamenů nepochybuje. Vážně mohou představovat řešení podzimní vyčerpanosti?

Tajemný šperk s vítanou funkcí

„V mé naturopatické praxi je únava nejčastější stížností, se kterou pacienti přicházejí. Osobně se domnívám, že tento problém lze vyřešit i podpůrnými prostředky. Spolu s doplňky stravy a úpravou jídelníčku doporučuji i terapeutické náhrdelníky, protože se snadno používají a přinášejí trvalé výsledky. Jejich hlavní výhodou je, že podporují tělo při aktivaci vlastních léčebných mechanismů,“ vysvětluje lékařka Ada Gonzalez ze španělského Madridu. A které konkrétní kameny jsou podle této odbornice sázkou na jistotu?

Achát udělá hodně pohody

Achát je minerál, jehož název pochází z historického názvu řeky Achates na Sicílii. Jedná se o jemně i hrubě vrstevnatou odrůdu chalcedonu, proto se vyznačuje širokou škálou barev. Říká se, že achát je nabitý silnou přírodní energií a stimuluje srdeční oběh. Také navozuje duševní rovnováhu, zahání deprese, tlumí záněty a ochraňuje těhotenství. Příznivý vliv má i na koncentraci a logické myšlení. Co dalšího se vyplatí nosit na krku?

I jaspis zaboduje

Podle legend je jaspis přítelem ohně. Může za to zřejmě jeho žilkování, které plameny skutečně připomíná. Proč si ho pořídit? Tento kámen patřičně „zatopí“ nejen únavě, ale potížím s trávením a svalovým bolestem. Jeho příznivci tvrdí, že také posiluje cílevědomost, zlepšuje činnost ledvin a pozor – chrání před zklamáním v lásce.

Ani opál nezklame 

Při dlouhodobém nedostatku energie se osvědčí i opál. Ten navíc dodává odvahu, snižuje náchylnost k infekcím, čistí krev a ulevuje při bolestivé menstruaci. Bude pro vás vhodným podzimním doplňkem? Dlužno dodat, že tato atraktivní ozdoba pomáhá i s osobním rozvojem.

Zdroje: gemisphere.com, injewels.net







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kuře na paprice

(4 hlasů)

Kotlety na víně

(3 hlasů)

Italská fazolová polévka

(5 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat