Účinná pomoc při potížích se spánkem

V současnosti není o zátěž nouzi. Přetížený organismus se pak ocitá v pekle vnitřního neklidu a poruch spánku. Naštěstí mohou pomoct bylinky – a v tomto případě je to nádherně vonící levandule.

Stres a spěch určují stále více náš všední život. Všichni chceme skloubit práci a rodinu, někdo má zaměstnání třeba dvě a někdo se stará o nemohoucí rodiče. Navíc celá společnost je pod tíhou tlaku sociálních medií. A my jsme vyčerpaní, nervózní a podráždění…

Když nemůžete spát

Neustálý stres, přetížení a vyčerpání nejde zastavit a myšlenky permanentně krouží hlavou. A tenhle myšlenkový kolotoč nezpůsobuje jenom vnitřní neklid, ale i fyzické příznaky jako chronické bolesti hlavy a zad, žaludeční potíže a poruchy spánku. A tendence stále stoupá.

Z lékařského hlediska existují dvě formy spánkových poruch, které se ale často objevují spolu – problémy při usínání, kdy postižení mají potíže usnout, a problémy při spaní, při kterých se člověk budí několikrát během noci.

A špatný spánek rozjíždí ten pravý ďábelský kolotoč. Pokud se v noci nevyspíte a tělo si nemůže odpočinout, stačí vám přes den málo. Stres, zátěž a neklid se zvyšují a postižení spí stále hůře. To může nakonec mít velmi vážné následky – vysoký krevní tlak, poruchy srdečního rytmu nebo bušení srdce.

Levandule pomůže navodit vnitřní klid

S neklidem a spánkovými poruchami pomůže lékařská terapie. Mnozí ale z léků mají strach kvůli závislosti nebo zmatku v hlavě. Proto jako alternativu můžete sáhnout po rostlinné variantě.

Levandule má utišují účinky a působí účinně i proti strachu. Díky tomu mohou postižení lépe „vypnout“ a usnout snadněji. Druhý den tak začínají mnohem odpočatější, klidnější a spokojenější.

Zdroj: life line, healthline







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat