Ženy mají v posteli rády překvapivého parťáka

Mnoho z nás miluje ten pocit usínat a probouzet se vedle (milované) osoby. Podle jedné studie spí ale ženy ještě raději vedle domácích mazlíčků…

Je pro vás dobrý spánek vším? Pak byste měli dbát na to, s kým se o postel dělíte. Podle jedné americké studie od Christy Hoffman, profesorky na chování zvířat na univerzitě Canisius College v New Yorku, se ženy prý vyspí lépe, když spí vedle psa než vedle muže.

Výzkumu se zúčastnilo celkem 962 účastníků, 57 procent z nich sdílelo postel s partnerem, 55 procent se svým psím mazlíčkem a 31 procent s alespoň jednou kočkou. Překvapením bylo, že ze všech tří „partnerů“ (člověk, pes, kočka) byl pes ten nejméně „rušivý“. Kromě toho prý ženy při spánku se psem cítily silnější pocit bezpečí a komfortu.  

Jaký je důvod?

Dr. Hoffman vysvětluje výsledky studie tak, že ve srovnání s lidským partnerem se psi lépe přizpůsobí spánkovým zvyklostem své páníčky. Ve vztazích chodí mnoho partnerů do postele v různých časech a vstávají také v odlišnou dobu, což může na náš vlastní spánek působit rušivě.

Kočky na ocase

Mimochodem na rozdíl od psů vyrušují kočky podle studie stejně jako lidé. Kromě toho neumí dodat stejný pocit bezpeční jako pes nebo člověk.

Podle vědců je ovšem nutné udělat ještě další výzkumy, aby bylo možné zjistit, jestli subjektivní pocity při spánku s domácími mazlíčky odpovídají i objektivním měřením.

Zdroj: my life, https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/08927936.2018.1529354, healthline.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat