Zachovat klid a zůstat v pohodě

Zůstat v klidu za každé situace? Mnoho lidí to nedokáže. Ovládat svůj hněv a silné emoce je velmi těžké. A „bouchnout“ je tak osvobozující! Často má ale negativní následky. Máme pro vás tipy, jak si zachovat chladnou hlavu.

Jsou dny, které nezačínají nic moc, ale končí velkými emocemi. Udržet si chladnou hlavu a nenechat se vyvést z rovnováhy, i když máte největší chuť řvát na celé kolo, skutečně jde. Není to lehká cesta, ale lze se to naučit a natrénovat. Nečekejte ale na začátku příliš mnoho – je to cvičení na dlouhou trať.

Nadechněte se

Kdo si chce udržet svůj klid, musí umět správně rozpoznat začínající vztek. Signály se často projevují jako šimrání v oblasti břicha, narůstající krevní tlak, zčervenání zorniček nebo dokonce slzy a pot. Pak je nejvyšší čas se zhluboka nadechnout a nenechat vztek eskalovat. Získat mentální odstup nebo třeba i fyzický, například krátkou procházkou nebo alespoň opuštěním místnosti. Důležité je nereagovat hned v afektu.

Získejte čas a odstup

I když to není jednoduché, snažte se získat si odstup a na situaci se podívat objektivně. Nic není tak horké a vy se možná rozčilujete kvůli úplným maličkostem. Takže hlavně klid!

Myslete pozitivně

Pozitivní myšlení se někdy považuje za způsob šarlatánství. Ale znamená to jen vědomě řídit svoje vnímání – bez frustrace nebo nedostatku. Nejde o to nevidět negativa, ale pochopit, že každá mince má dvě strany. Rozdíl v myšlení je v tom, zda se zaměříme na to negativní nebo pozitivní. Takže, pokud chcete zůstat v klidu, zkuste se zaměřit na ty dobré věci.

Přijměte situaci

Udržení vnitřního klidu hodně závisí na naší vyrovnanosti. Obojí se dá naučit a trénovat, pokud přijmete věci, které nemůžete změnit. Existuje krásná modlitba: „Bože, dej mi klid a sílu přijmout věci, které změnit nemohu, dej mi odvahu změnit to, co změnit mohu, a moudrost, abych dokázal rozlišit jeden od druhého.“

Zdroj: názory autora, healthline.com






Celkem 7 komentářů

Tanja bohužel to vaše manželství nebude mít dlouhého trvání. Nejste na stejné úrovni. Bude vám ubližovat pač změnit se to vyžaduje hodně úsilí. Lidé obvyklé není toho schopný!!!
03.01.2022
X

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:07
54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat