Užívat si života na maximum

Někdy je život docela boj. Musí to tak ale být? Rozhodně ne! Poradíme vám, jak si užít život plnými doušky.

Zbytečně si komplikovat život? Přemýšlet a pochybovat o sobě? Zbytečné, co myslíte? Dostaňte svůj život pod svoji kontrolu a začněte si ho užívat! Tím, že pochopíte následující věci.

Nejste středem světa

Zapomeňte na svůj perfekcionismus! Pokud uděláte chybu nebo se vám něco nepovede, existuje zhruba sedm miliard lidí, kterým je to úplně jedno. A to může mnohdy být velmi uklidňující. Protože když se tolik lidí o vaše malá dramata nestará, není to s vámi tak špatné. A je hlavně na vás, jak s nimi naložíte.

Ostatní to mají snadné

Když se díváte na druhé, možná máte vždycky pocit, že přesně vědí, co dělají a proč. Vy naopak improvizujete celý život. Dobrá zpráva: Nikdo to nepozná! Stejně jako vy to nepoznáte na druhých. Kdyby všichni měli být upřímní, jistě by měl plán jen málokdo. Ale to neznamená, že je to špatné – je to zkrátka lidské.

Neexistují správná nebo špatná rozhodnutí

Jistě, co je a co není správné z pohledu etiky, chápe každý z nás. Ale v obecné rovině běžných denních rozhodnutí říci, co je dobře a co špatně, je zkrátka nemožné. Pro každého to může být totiž něco úplně jiného. Pokud si toto uvědomíte, budete moci myslet mnohem pragmatičtěji a intuitivněji – a možná i odvážněji.

Máte jenom jeden život

A když umřete, bude to konec! Nechoďte tedy vždy jen tou cestou, kterou od vás ostatní očekávají. Vystoupit ze své komfortní zóny může obohatit nejen vaše zkušenosti, ale i sebevědomí.

Dokonce i ta největší bolest jednoho dne skončí, proč se s ní tedy trápit a nesoustředit se na to krásné?

Nesledujte životy druhých – na to nemáte čas! Máte jen jednu šanci žít svůj vlastní život a hledat svoje štěstí. Těšte se z maličkostí a na sousedy nehleďte – může vám to stát v cestě k vašemu cíli.

Zdroj: názory autora, https://exploringyourmind.com/how-to-overcome-anxiety-and-live-life-to-the-max/






Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Dušená kuřecí prsa

(3 hlasů)

Tagliatelle s hráškem

(5 hlasů)

Lilek v těstíčku

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

189 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:57
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:25

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat