Odteď pracuji už jen z postele

Proč nepracujeme všichni z postele? Zapomeňte na stres – pracovat v relaxační pozici znamená pohodu i při práci. A nedostatku produktivity se bát nemusíte! Cítíte se pohoršení? My ale mluvíme o práci na počítači.

Možná také děláte všechno možné, abyste s papíry neskončili v posteli. Je to vlastně skoro otázka profesionální cti – místo, kde se vydělávají peníze, musí být seriózní, potřebujeme k tomu čistý stůl, poličku a pracovní židli (přičemž se musíte rozhodnout mezi ergonomickou a krásnou). Ovšem kvůli pandemii, více než kdy jindy pracujeme z domova – sladké domácí kanceláře. Pouze jeden z pěti lidí by se chtěl vrátit zpátky do kanceláře (1). Mnozí vynaložili spoustu práce i peněz na zřízení profesionálního kancelářského koutku.

Nejen těžítko je retro – zastaralé je i tvrzení, že dobrou práci odvedete jen u desky stolu v pevně stanoveném čase. Deska stolu vám může poskytnout podporu. Nebo můžete vyzkoušet pololeh v posteli s notebookem na klíně...

Stůl? - Ne, děkuji

... což je také současný trend. Podle Wall Street Journal 80 procent všech mladých Newyorčanů v dobře placených zaměstnáních pravidelně pracuje z postele – nejen proto, že v nájemních bytech často na stůl není místo (2).

Postel jako centrum života a pracoviště má dlouhou kulturní historii – od Alexandra Velikého, který z postele úspěšně vládl, až po surrealisty, kteří před spaním na dveře své ložnice zavěsili nápisy "Poet Works". Brilantní Truman Capote dokonce řekl: "Nemůžu myslet, když si nelehnu." Práce snů!

Až industrializace stanovila oddělení domova a kanceláře, továrny a pracoviště. Díky digitalizaci jsou ale pracovní, životní a spací doba dávno neoddělitelně propojeny. Krátký šlofíček mezi úkoly? Není problém. Oběd? Na podložku pod tablet dáte pohodlně také jídlo. Pokud na vás padne nervozita, jste na nejvíce relaxačním místě. Víte, kolik času to ušetří?! Od této chvíle stačí jen odečítat ložní prádlo z daně jako pracovní materiál. A ani vaše optimálně zařízená domácí kancelář není úplně zbytečná – u online-hovorů vypadá velmi profesionálně (3)!

Zdroj: názory autora, (1) pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34379044/, (2) www.wsj.com/articles/young-workers-rake-in-biggest-wage-gains-in-tight-labor-market-11646044201, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3320737/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat