Muži spící nazí mají kvalitnější spermie

Oblékat se do postele? Zbytečná věc, a to hlavně pro muže! Ti, kteří svobodně odhalí své nádobíčko, mají lepší parametry spermií a tím i vyšší šanci na reprodukční úspěchy. Tak žádné pyžamo, žádné trenýrky!

Venku už začíná být opravdu teplo, kvůli čemuž má řada lidí potíže se spánkem. Řešení, co se přímo nabízí? Nahota! Nejenže má v posteli člověk o vrstvu oblečení méně, takže mu je o něco chladněji, poležení „naostro“ přináší i jisté zdravotní výhody. Vede tudy cesta k dobré kondici?

Obnaženost na lékařský předpis

Nižší úroveň stresu, snadnější usínání, hlubší a kvalitnější noční odpočinek, zdravější pokožka a dokonce i podpora hubnutí. To jsou jen některé benefity, které se s nahým spánkem dávají do souvislosti. Obzvláště doporučován je mužům, kteří si díky němu mohou vylepšit i plodnost (1). Pokud tedy plánujete miminko, honem partnerovi schovejte pyžamo!

Odvrácená strana tepla

Podezření, že spodní prádlo značně ovlivňuje schopnost reprodukce, panuje už dlouho. Muži, kteří nevhodným prádlem i oblečením zvyšují teplotu varlat, mají horší kvalitu spermatu ve srovnání s těmi, jejichž varlata jsou chladnější (2).

Když to máš, tak to ukaž!

Muži, kteří chtějí založit rodinu, nebo rozšířit tu stávající, by měli spát nazí, protože to do značné míry rozšíří jejich. Odborný tým (3) celý jeden rok sledoval ve dne i v noci 500 dobrovolníků, přičemž zaznamenával údaje o jejich spermiích. Analýza nashromážděných dat prokázala, že ti, kteří přes den nosí boxerky a v noci spí nazí, mají o 25 procent nižší fragmentaci DNA ve spermatu a tedy i lepší schopnost reprodukce. Vezmete si to k srdci, budoucí tatínci? Podle všeho je nahota pod peřinou zárukou rozmnožovacího úspěchu!

Zdroje: (1) www.sleepfoundation.org/sleep-hygiene/sleeping-naked, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6530653/, (3) www.researchgate.net/publication/305819114_Pregnancy_intentions-a_complex_construct_and_call_for_new_measures







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat