Vyrážku mezi stehny zkrotí jablečný ocet

Silnější stehna se otírají o sebe a tím na jejich vnitřní straně vzniká otravná vyrážka, která chůzi coby nejpřirozenější pohyb lidského těla poměrně dost omezuje. Máte s tím právě teď v létě velký problém? Pak se vám budou hodit tyhle účinné postupy!

Noha nohu mine. Jenže když je to s bolestí nebo svěděním, daleko nedojdete. Je třeba jednat a na vyrážky si posvítit. Jak a čím?

Oblast udržujte suchou

Ujistěte se, že se po koupání a po nošení savých tkanin – obvykle syntetických materiálů, jako je polyester nebo směs polyesteru a bavlny, pleť důkladně vysušíte. Také se převlékněte co nejdříve poté, co jste si zacvičili nebo se zpotili. Vyhněte se přiléhavému oblečení (1).

Aplikujte chladivé obklady

Chladivé obklady snižují podráždění pokožky, proto namočte čistý starý ručník do studené vody a přiložte ho na postižená místa. Postup několikrát v průběhu dne zopakujte (1).

Používejte gely proti oděru/ochranné krémy

Oděrky lze omezit aplikací přípravků proti oděru, jako jsou pleťové gely a krémy. Zvlášť se doporučuje hydrokortizonový krém. Ten se může nanášet až třikrát denně (1).

Zklidněte svou pokožku s pomocí aloe vera

Aloe vera je léčivý sukulent, jehož gel zmírní výskyt vyrážky a eliminuje svědění. Smíchejte jej s 2-3 kapkami oleje tea tree. Směs naneste na vyrážku a po zaschnutí ji opláchněte vlažnou či studenou vodou (2).

Vyzkoušejte olejovou nebo medovou terapii

Olivový, mandlový a kokosový olej se neztratí – nejen v kuchyni. Potřete postiženou oblast jedním z nich a po 20 minutách pokožku jemně otřete ručníkem namočeným ve studené vodě. Nemáte-li aloe, sáhněte po medu. Smíchejte 2 polévkové lžíce medu s 1 polévkovou lžící vlažné vody. Aplikujte tam, kde je potřeba. Provádějte dvakrát denně. Antiseptické a protizánětlivé vlastnosti medu vás nenechají ve štychu (2).

Ulevte si s pomocí mléčných výrobků

Pokud vás to mezi stehny svědí, povolejte tvaroh jogurt, obojí poskytuje kýženou úlevu, stejně jako jablečný ocet. O něm je známo, že se používá po stovky let k léčbě podráždění kůže a infekcí. A není se co divit. Má antimikrobiální vlastnosti a působí tak, že inhibuje bakterie, které mohou vyvolat zánět nebo infekci (2).

Odpočiňte si v koupeli

Epsomská sůl je krystalická forma síranu hořečnatého, uplatňuje se kupříkladu při bolavých svalech nebo celkové tělesné únavě. Její další výhodou je, že pečuje o suchou a podrážděnou pokožku. Vhoďte hrst, dvě do koupele a v lázni relaxujte aspoň 15 minut (2).

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4607768/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK559067/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:40
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat