Krevní skupiny ovlivňují naši povahu

Myslíte, že existuje souvislost mezi krevní skupinou a osobností? V Japonsku tomu každopádně věří.

Typický Kozoroh, Váha nebo Štír! Mnoho lidí věří, že jejich znamení zvěrokruhu prozrazuje, kdo jsou. V Japonsku však existuje úplně jiná teorie. Třetina populace se domnívá, že pro charakterové vlastnosti jsou rozhodující krevní skupiny. Japonský výklad krevní skupiny se nazývá „Bura-Hara“ a má přesněji než horoskop popsat, jak se někdo chová ke svým bližním (1). Jak se liší vlastnosti lidí s různými krevními skupinami podle této teorie?

Krevní skupina A

Krevní skupina A je se 42 % nejčastěji se vyskytující skupinou – stejně jako v Japonsku. Lidé s touto krevní skupinou jsou označováni jako „kichomen“. To znamená dobře organizovaní. Tito lidé jsou obzvláště pořádkumilovní a perfekcionisté. Na mezilidské úrovni jsou prý spíše stydliví, rezervovaní, taktní, mírní a trpěliví. Často jsou také ostražití, opatrní a svědomití. Pokud máte krevní skupinu A, jste podle výkladu spíše napjatí a tvrdohlaví, ale také upřímní, citliví a zdvořilí.

Krevní skupina B

Je nám to moc líto, ale bohužel tato krevní skupina nemá dobrou pověst. Naštěstí se tato špatná zpráva týká jen asi 15 %. V Japonsku se krevní skupina B nazývá „jikochū“ – to znamená sobecký. Takže v japonské společnosti bývají lidé s touto krevní skupinou méně oblíbení. Často jsou považovaní za nekonvenční, nezodpovědní, nespolupracující, náladoví a nepředvídatelní. Na ostatní působí jako silní, bezstarostní, pragmatičtí, dobrodružní a extrovertní. Zároveň jsou také zvědaví, kreativní, vášniví, flexibilní a veselí.

Krevní skupina AB

Jak byste očekávali, lidé krevní skupiny AB mají směs charakteristik krevních skupin A a B. Proto jsou považovaní za komplikované a těžko pochopitelné. Japonské slovo „kawarimono“ znamená výstřední a týká se asi 4 %. Obecně však platí, že lidé s krevní skupinou AB jsou na tom v kontextu výkladu mnohem lépe než ti s krevní skupinou B. Kromě toho, že jsou těžko čitelní, jsou společenští, diplomatičtí a mimořádně oblíbení. Na ostatní mohou působit chladně, rezervovaně, tajemně, ale také jako pohodoví a velmi talentovaní. Občas jsou zapomnětliví a zasnění a velmi okouzlující.

Krevní skupina 0

Japonci používají slovo „rakkanshugi“ k označení lidí s krevní skupinou 0. Tito lidé – v Česku 39 % – jsou zvláště extrovertní, odolní a mají nejlepší vůdčí schopnosti. Jste klidní, ale zároveň asertivní. Podle výkladu jsou ti, kteří patří do krevní skupiny 0, zvláště sociální, intuitivní, pracovití, mírumilovní, emocionální, ctižádostiví a loajální. Jsou také oddaní, atletičtí a nezávislí. Zaměření na ambice však může okolí často vnímat jako arogantní, bezohledné, drzé nebo chladné.

Zdroj: (1) www.en.wikipedia.org/wiki/Blood_type_personality_theory - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat