Květiny s pozitivním vlivem na psychiku

Nechcete si udělat radost nákupem nových květin? A to doslova? Když si domů pořídíte gardénii nebo chryzantému, vaše duševní rozpoložení bude plesat blahem!

Existuje spousta faktorů, které ovlivňují naši psychiku. Počítá se mezi ně třeba stres, spánkové poruchy, nevhodná strava, zhoršená činnost krevního oběhu nebo hormonální výkyvy. I vy teď pozitivní emoce jaksi postrádáte? Zkuste se obklopit květinami. Tyto dekorace mají v tomto směru zvláštní moc (1)!

Medicína na stonku

Jsou květiny kouzelné? Do jisté míry ano. Ostatně, není snad mnohokrát prokázáno, že se v jejich přítomnosti zlepšuje kvalita spánku? Nebo že jejich aroma zmírňuje nervozitu? Nemluvě o tom, že okysličují vzduch, což je pro zdraví přínosné samo o sobě. Které konkrétní se s dobrou náladou dávají do souvislosti asi nejčastěji?

Levandule neomrzí

Není žádným tajemstvím, že se v lékařství i kosmetickém průmyslu opojně vonící levandule využívá zcela běžně. Olej z ní získaný si mnozí kapou na polštář, čímž si usnadní usínání a celkově zlepší i kvalitu nočního odpočinku. Tuto nádhernou rostlinu ale nemusíte mít po ruce jen v „tekuté podobě“. Umístěte květináč na noční stolek, rozdíl poznáte dřív než řeknete švec.

Ani s gardénií nešlápnete vedle

V dobách dávno minulých byla gardénie, která okouzluje záplavou drobných bílých kvítků, oblíbenou ozdobou. Zatímco dívky si ji zaplétaly do vlasů, muži si ji vkládali do knoflíkových dírek. Protože tato kráska ke svému růstu a prosperitě vyžaduje nepřímé sluneční světlo, jeví se její umístění do ložnice jako skvělý nápad. Jelikož působí jako přírodní sedativum, pocuchané nervy uklidní takřka okamžitě. Napadá vás snad lepší spojení příjemného s užitečným?

Nechte se pohladit chryzantémou

Název chryzantéma pochází z řečtiny a dal by se volně přeložit jako zlatý květ. Tato dekorace má pověst spolehlivého tlumiče stresu a harmonizátora psychiky. Z části i proto, že její jasné zbarvení mívá na mysl ten nejpozitivnější dopad. Věděli jste, že se okvětní lístky dají využít i na přípravu čaje? Chryzantéma je tedy relaxačním prostředkem, který nezklame!

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8507779/ - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat