Ranní maličkosti okamžitě zlepšující život

Naučit se, jak být šťastný a jak změnit svůj život, vyžaduje hodně pozitivity. Nikdy však není pozdě začít den tak, aby měl skvělý dopad na tělo i mysl! Co i vy můžete udělat pro pocit pohody a radosti – hned poté, co se probudíte? Využijte vodu i slunce!

K ranním rutinám většiny lidí patří kontrola mobilního telefonu a sociálních sítí a káva. Ono to ale jde i jinak. Optimalizace stavu mysli – nálady – na začátku dne je to, čemu se říká výhra. Tím, že se ujmete svého ranního rituálu, zajistíte, že si sami v sobě ukotvíte optimální stav mysli a těla. Zde je pět jednoduchých věcí, které můžete přidat do své ranní rutiny, abyste změnili svůj život k lepšímu.

Protahujte své údy

Večerní cvičení zvyšuje svalovou výkonnost u žen a snižuje krevní tlak u mužů, ranní cvičení snižuje břišní tuk a krevní tlak u žen a zároveň odstraňuje únavu, jak tvrdí vědci (1). Fyzickou aktivitu volte takovou, jaká vám dělá dobře. Přistupovat k pohybu s odporem je k ničemu.

Usmívejte se

Posun k pozitivnímu přístupu je tím největším prostředkem ke zlepšení života! Může to znít otřepaně, ale váš postoj je skutečně vším. Každé ráno roztáhněte koutky úst a zasmějte se na sebe do zrcadla. Samotný akt úsměvu vám pomůže zlepšit náladu, protože uvolňuje neurotransmitery, jako je serotonin a dopamin. Úsměv zkrátka podněcuje silnou chemickou reakci v mozku, díky které se ihned začnete cítit šťastnější (2).

Polijte se studenou vodou

Dejte si rychlou studenou sprchu nebo si dopřejte ranní vzpruhu v podobě opláchnutí obličeje. Trocha studené vody má moc rozproudit krev, stáhnout póry a zklidnit oči. Horká voda naopak narušuje kožní bariéru (3). Co týče „vnitřního“ zavlažování, vypijte šálek vody (ideálně filtrované) o pokojové teplotě. Voda nahradí noční ztráty, za které může třeba pocení.

Nechte se políbit sluncem

Vystavit své tělo rannímu slunci je skvělý způsob, jak efektivně nastavit cirkadiánní hodiny. Sluneční světlo také pomáhá regulovat náladu a metabolismus. Dokonce může zmírnit některé účinky vystavení modrému světlu z elektroniky a v neposlední řadě potlačuje imunitu a může tak zabránit rozvoji a omezit závažnost imunitou podmíněných onemocnění (4).

Meditujte

Meditace je nejrychlejší způsob, jak neutralizovat negativní stavy nálady! Také vás naučí ztišit svou mysl na dostatečně dlouhou dobu, abyste byli schopni oddělit svůj hlas od obsedantně kritického vyprávění založeného na strachu! Stačí pouhých pět minut „ve svém středu“ a ihned poznáte výsledky (5).

Zdroje: (1) www.frontiersin.org/articles/10.3389/fphys.2022.893783/full, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4449495/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8778033/, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5086738/, (5) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4895748/

 






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat