Známky velmi plodných žen

Zatímco první se o potomka snaží měsíce, možná i roky, druhému se zadaří ihned po prvním milování. Proč mají některé ženy takové štěstí? Patří k těm plodným, což se pozná hned podle několika znaků!

Plodnost je zvláštní věc. V náctiletém věku o graviditě možná jenom slyšíme, pak se jí se zahájením sexuálního života snažíme bránit, což ovšem trvá pouze dočasně. Po vysazení antikoncepce a s příchodem zralejšího (středního) věku o těhotenství usilujeme, jenže ne každému je ihned dopřáno. Níže jsou uvedeny některé známky plodnosti, které zařídila příroda a které dávají smysl.

Nižší věk

Věk nejvyšší plodnosti u ženy je přibližně 20–24 let. S přibývajícím věkem plodnost postupně klesá. Zatímco ve věku kolem 22–23 let je pravděpodobnost přirozeného početí asi 25 %, ve věku 36 let je to jen 15 %, ve 37 letech asi 12 %, ve 39 letech už jen 8 % a ve 43 letech pod 5 % (1).

Pravidelná menstruace

Ano, každá žena někdy ve svém životě zaznamenala určité výkyvy, co se menstruačního krvácení týče. Jiné podnebí, stres či léky bývají příčinou toho, že menstruace nepřijde tak, jak má. Na druhou stranu platí, že pokud pravidelně krvácíte přesně na minutu, je to jeden z příznaků plodnosti (1).

Příznaky PMS

Navzdory tomu, jak bizarně to zní, příznaky PMS signalizují, že tělo funguje tak, jak má, takže je i plodné a pravděpodobně připravené na těhotenství (2).

Správné geny

Bohužel je obtížné přesně odhadnout, jak plodná žena je, nicméně mnoho se toho dá odhadnout z rodinné anamnézy. Stačí se rozhlédnout okolo sebe a zrekapitulovat, kolik dětí má sestra, matka, babička… Pochopitelně ovšem záleží i na otci potenciálního dítěte a kvalitě jeho spermií. Těhotenství je vždy souhrou několika faktorů (1).

Žádné návaly horka

Ženy, které při menstruaci často trpí na návaly horka, jež se vyskytují v časových intervalech kratších než každých 24 dní, mohou být ohroženy sníženým počtem a kvalitou vajíček a podprůměrnou plodností (subfertilitou). V případě dotazů nebo obav je vždy vhodné sejít se s gynekologem nebo specialistou na plodnost (reprodukční endokrinolog) za účelem testování fertility (3).

Vliv na cykly ostatních

Všichni někdy slyšeli o situacích na dívčích táborech nebo kolejích, kdy dívky žijící v těsné blízkosti nakonec zregulují svůj menstruační cyklus. Ve skutečnosti je to kvůli feromonům. Pokud jsou i ty vaše dostatečně silné, ovlivňují cykly ostatních, což představuje další pozitivní faktor plodnosti (1).

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8634384/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK560698/, (3) www.rep.bioscientifica.com/view/journals/rep/163/2/REP-19-0507.xml?rskey=jPrM1u&result=78







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat