Mýdlo či sprchový gel vašemu klínu škodí, varuje sexuoložka

Kalifornští sexuologové varují před mytím intimních partií ženy mýdly a sprchovými gely. Tyto detergenty narušují citlivou sliznici a zbavují ji ochranné vrstvy, takže žena zavádějící si běžné mycí přípravky hlouběji do vaginy se ohrožuje nejen záněty, ale také nákazou pohlavně přenosnými chorobami.

Podle výzkumů z University of California mytí vaginy mýdlem či sprchovým gelem zvyšuje riziko nákazy herpetem, chlamydiemi a HIV. Naprosto nevhodné je také používání petrolejové vazelíny jako lubrikantu. Ta totiž k lubrikaci vagíny určená není. Zatímco speciálně vyvinuté lubrikační gely – zvláště ty na bázi silikonu – riziko pohlavně přenosných chorob a infekcí ve vagině nezvyšují.

Podle sexuoložky Joelle Brown mytí vaginy nevhodnými přípravky a používání petrolejové vazeliny k lubrikaci vedou k vyššímu riziku bakteriálního zánětu vaginy a také nákazy pohlavně přenosnými chorobami.

„Normální pH vaginy je čtyři nebo pět. Parfemované přípravky a mýdla tohle pH narušují, pokud je vagina méně kyselá, ztrácí přirozenou obranyschopnost a škodlivé bakterie se v ní mohou začít množit. Výrobek sloužící ke zlepšení tělesného pachu tak v krátké chvíli udělá opak, dovolí přemnožení bakterií působících nepříjemný zápach,“ tvrdí kalifornští sexuologové.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat