Opakující se infekce močových cest

Infekce močových cest jsou druhým nejčastějším typem infekce v těle. Příznaky mohou být extrémně nepříjemné a pro některé lidi, zejména ženy, představují opakující se zdravotní problém.

Infekce močových cest je způsobena organismy, které jsou příliš malé na to, aby je bylo možné vidět bez mikroskopu, včetně hub, virů a bakterií.

Bohužel nejběžnější léčbou jsou antibiotika a E. coli, primární bakterie zodpovědné za infekci močových cest, je vůči antibiotikům stále odolnější. Existuje však řada domácích léků, které mohou zabránit invazi mikroorganismů.

Obecné příznaky infekce močových cest jsou bolest při močení, pocit pálení v močovém měchýři nebo močové trubici při močení, časté močení nebo silné, časté nutkání močit, ale pouze malé množství, bolest svalů, bolest břicha, pocit únavy a slabosti, moč, která se zdá být zakalená, moč, která je červená nebo jasně růžová (příznak krve v moči), silně zapáchající moč, pánevní bolesti u žen a únik moči.

Konvenční léčba

Infekce močových cest se obvykle léčí léky proti bakteriím, jako jsou antibiotika a antimikrobiální látky. Ale s největší pravděpodobností se u pacientů, kteří trpí opakovanými infekcemi, objeví rezistence na léčbu antibiotiky. Antibiotika mohou mít také významný vliv na střevní mikroflóru a mikroflóru ve vaginální dutině. Dalším důvodem, proč se vyhnout užívání antibiotik, je to, že může vést k rozvoji vaginální kandidové infekce.

Pokud byste se léčbě antibiotiky raději vyhnuli, můžete nejdříve vyzkoušet některý z přírodních postupů. Pokud však příznaky nezmizí do tří dnů, je nutné navštívit lékaře.

Pijte dostatek tekutin

Pití vody nebo tekutin po celý den pomáhá vyplavit bakterie z vašeho systému. Časté močení zajišťuje, že se v moči, která zůstává v močovém měchýři, nemnoží bakterie. Je také důležité močit brzy po pohlavním styku, aby se vyplavily bakterie, které se mohly dostat do močové trubice.

Správně se otřete

Ženy by se měly utírat zepředu dozadu, zvláště po stolici. To zajišťuje, že se bakterie nedostanou do močové trubice.

Noste volné oblečení

Volné oblečení a spodní prádlo umožňují udržovat močovou trubici v suchu. Nošení těsných džínů nebo materiálu, jako je nylon, může být problematické, protože zadržují vlhkost, což umožňuje růst bakterií.

Vyhněte se používání spermicidů

Spermicidy mohou zvýšit podráždění a umožnit růst bakterií. Používání nemazaných kondomů může také způsobit podráždění, proto vybírejte lubrikované kondomy, které neobsahují spermicidy.

Probiotika

Vzhledem k rozvoji bakteriální rezistence jsou slibnou alternativní léčbou opakujících se infekcí močových cest probiotika. Benigní bakteriální flóra je zásadní pro prevenci přemnožení mikroorganismů, které vedou k onemocnění.

Česnek

Česnek má protizánětlivé a antimikrobiální účinky. Česnekové extrakty jsou účinné proti široké škále bakterií, včetně E. coli, bakterii, které nejčastěji způsobují infekce močových cest.

Vitamin C

Vitamin C způsobuje kyselejší moč, což zabraňuje růstu bakterií. Z dlouhodobého hlediska to může přispět i ke méně často se opakujícím infekcím.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK470195/ - celý článek






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat