Pozitiva methioninu pro tělo

Víte, že v proteinových potravinách je něco, co dokáže bojovat s nemocemi, budovat kosti a podporovat játra? Říká se tomu methionin.

Methionin hraje důležitou roli při růstu nových krevních cév. Pomáhá také hojit rány, s Parkinsonovou nemocí, schizofrenií, radiací, otravou mědí, astmatem, alergií, alkoholismem, poškozením jater a depresí.

Co to všechno znamená? Znamená to, že methionin prospívá tělu v mnoha ohledech, ale je také důležité to nepřehánět, protože tělo si ho vyrábí samo a získává jej ze správných zdrojů. Pojďme tedy prozkoumat výhody methioninu spolu s nejlepšími methioninovými potravinami.

Co je methionin?

Methionin, poprvé objevený americkým bakteriologem Johnem Howardem Muellerem v roce 1921, je esenciální aminokyselina, která se nachází v těle a používá se k výrobě proteinů a peptidů. Nachází se v mase, rybách a mléčných výrobcích, stejně jako v ořeších a obilovinách. 

Jaké benefity tělu může nabídnout? 

Snižuje třes u pacientů s Parkinsonovou chorobou

Část antioxidačního enzymového systému, konkrétně methionin, může hrát zásadní roli v prevenci stárnutí souvisejícího s oxidačním poškozením a ztrátou dopaminu, což v konečném důsledku poskytuje potenciální léčbu Parkinsonovy choroby.

Buduje sílu kostí

Methionin může pomoci při sportovním výkonu (a dokonce i při hubnutí) díky svým účinkům na kosti. Methionin v kombinaci s vytrvalostním cvičením zvyšuje přirozenou pevnost kostí. To může být důvod, proč existují tvrzení, že může pomoci i při sportovnímu výkonu.

Pomáhá při hubnutí

Kreatin je látka, která pochází z methioninu, a kreatin může pomoci nejen zlepšit sportovní výkon, ale také poměr svalů a tuku v těle.

Pomáhá s odvykáním

Methionin může pomoci těm, kteří se potýkají s abstinenčními příznaky tím, že pomalu snižuje účinky a pomáhá lidem zbavit se závislosti – nebo dokonce pomoci předcházet závislosti.

Podporuje játra

Metabolismus methioninu může ovlivnit onemocnění jater v důsledku konzumace alkoholu. Onemocnění jater je výraznější v oblastech světa, kde je problém s podvýživou, ale je to také problém, pokud jde o zneužívání alkoholu.

Kde získat methionin

I když si můžete koupit doplňky, je pravděpodobné, že veškerý methionin, který potřebujete, přijímáte prostřednictvím jídla – což je vždy nejlepší způsob. Existuje dlouhý seznam potravin, které obsahují methionin, přičemž nejvyšší hladiny pocházejí z masa a ryb, ale zde je několik konkrétních pro představu: bílky, losos z volného chovu, kuře z volného chovu, ryby chycené ve volné přírodě, jako je platýs, tuňák, štika, treska obecná nebo krocan.

Vegani mohou načerpat methionin z mořských řas a spiruliny, sezamových semínek, ovesných vloček a slunečnice.

Zdroj: www.link.springer.com/article/10.1007/s00726-017-2494-2 - celý článek






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat