S problémovým kousáním rtů pomůže zinek i zrcadlo

Kousání rtů je zlozvykem, který z hlediska psychosomatiky údajně poukazuje na nepříznivé klima v rodině. Ať už je důvod jakýkoli, jedná se o reflex, který si ani mnozí neuvědomují. I přesto se ho však můžete zbavit!

Kousáním rtů člověk reaguje na popraskání citlivé kůže, zvýšený stres či třeba nudu. Jedná se o poměrně častý jev, který je schopen se vynořit v jakékoli fázi života. Pokud se neustále opakuje a vede až k bolesti, zarudnutí rtů, vředům, zjizvení či krvácení, je ideální domluvit si schůzku odborníkem na duševní zdraví. Kousání rtů totiž může skončit až infekcí.

V takových případech se doporučuje aplikace antibiotické masti a pečlivá hydratace rozrušené pokožky, a to jak zevnitř, tak i zvenku. Jestli se však nemůžete domluvit s odborníkem, jistě oceníte tyhle efektivní návrhy.

Rty mažte něčím, co vám nechutná

Mast, vazelína, prošlá rtěnka nebo opalovací krém. Na rty v pravidelných relacích nanášejte něco, co působí odpudivě. Když rty začnete kousat, ihned ucítíte nepříjemnou strukturu nebo chuť produktu, takže si více uvědomíte své chování.

Na noc volte pastu z oxidu zinečnatého

Na noc odborníci radí nanášet pastu z oxidu zinečnatého (to je ta stejná, která zachraňuje dětskou pleť před opruzeninami). Mast, která je k dostání v každé drogerii či lékárně, ztvrdne a ochrání ret, což mu umožní se uzdravit.

Co nejčastěji se dívejte do zrcadla

Chytrým způsobem, jak si připomenout, že už zase vaše zuby dělají to, co nemají, je strategické umístění zrcadel či monitorů notebooku. Vždy, když uvidíte svůj odraz v nelichotivé situaci, opět to může posloužit jako konstantní připomenutí škodlivého zlozvyku.

Ventilujte stres

Dojdete-li k závěru, je spouštěčem kousání rtů je stres a úzkost, meditujte, cvičte a uvolňujte endorfiny, zároveň dostatečně spěte.

Nenechte rty vysychat

Udržování rtů ve špičkovém stavu zabraňuje tomu, abyste se přehnaně zabývali suchou nebo šupinatou pokožkou. Na ústa aplikujte výživné produkty, masky a zvláčňující lesky, které zabraňují jejich přetížení.

Zdroje: www.aad.org/public/everyday-care/skin-care-basics/dry/heal-dry-chapped-lips - celý článek






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat