Jak přirozeně vyvolat menstruaci

Ženská menstruace se považuje za nepravidelnou, pokud je mezi jednotlivými krváceními interval delší než 35 dní nebo kratší než 21 dní. Pokud se obáváte opožděného krvácení, můžete zkusit přirozené způsoby jeho volání. Co spolehlivě zabere?

Nepravidelné menstruace, známé také jako nepravidelné menstruační cykly, se mohou objevit z různých důvodů – a nejsou neobvyklé. Mezi běžné příčiny, proč se krvácení nedostaví, patří stres, výrazné změny hmotnosti, poruchy štítné žlázy, syndrom polycystických vaječníků, nadměrné cvičení nebo špatná strava. Lze menstruaci přirozeně vyvolat? K její regulaci někdy postačí změnit svůj životní styl.

Udržujte si zdravou váhu

Podváha, nadváha… Obojí je špatně. Dosažení a udržení optimální hmotnosti prostřednictvím vyvážené stravy a pravidelného cvičení může pomoci vyrovnat a ustálit váš menstruační cyklus.

Zvládejte stres

Jóga, meditace, hluboké dýchání, tai-či… Tohle všechno pomáhá stabilizovat produkci hormonů a snižovat produkci kortizolu, hlavního stresového hormonu.

Proveďte nutriční změny

Zařaďte do svého jídelníčku potraviny bohaté na železo, vitaminy a minerály. Zvažte zdravé potraviny, jako je listová zelenina, zvyšte příjem bílkovin a celozrnných výrobků. Zároveň se nevyhýbejte zdravým tukům, jako jsou ty z avokáda, ořechů a tučných ryb, protože i ony mohou podporovat produkci potřebných hormonů.

Pijte bylinkové čaje

Některé bylinné čaje, jako je zázvor (1) a heřmánek, který je účinný i při zmírňování příznaků PMS (2), jsou zdraví prospěšné. Traduje se, že pomáhají stimulovat menstruaci.

Cvičte s mírou

Vyhněte se nadměrnému cvičení, protože to může narušit váš menstruační cyklus. Pokud nemůžete najít vhodnou rovnováhu, poraďte se s fitness trenérem a nechte si cvičební program upravit na míru svým potřebám.

Dostatečně spěte

Ujistěte se, že máte dostatek regeneračního spánku, neboť narušené spánkové vzorce jsou spojené s hormonální nerovnováhou. Před spaním vypněte televizor, odložte svůj mobilní telefon i notebook. Škodlivé modré světlo blokuje zvyšování hladiny hormonu melatonin, který navozuje pocity únavy.

Používejte teplý obklad

Použití teplého obkladu na podbřišek patří k osvědčeným způsobům, jak se zbavit menstruačních křečí, tedy nejen to. Teplo zároveň podporuje pravidelný průtok.

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8021506/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6970572/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat