Výměna spodního prádla jednou za dva dny je přijatelná

Jak je to s tím spodním prádlem, je možné ho bez zdravotního postihu nosit dva dny v kuse? A víte, že opravdu ano? Má to ale podmínku a tou je minimální fyzická aktivita, která nahrává pocení a hromadění vlhkosti. V naprosté nečinnosti si tedy jedny „spodky“ prý můžeme nechat déle!

Když se člověk ráno obléká, jako první sáhne po čistém spodním prádle, které večer přihodí do kupičky připravené na praní. Běžná praxe, přes kterou hygienický vlak nejezdí? Zřejmě ne všude a u všech. Jak jste na tom vy?

Na čistotu nemá každý stejný pohled

Průzkum (1) z loňského června, který má na svědomí americký týdeník Newsweek, odhalil, že 47 procent lidí by nikdy tytéž „spodky“ nenosilo déle než jeden den. Přijde vám to zatraceně málo a ptáte se sami sebe, co ten zbytek? Můžete hádat, a to klidně i dvakrát. Ale pozor, z pohledu odborníků je to vlastně přijatelné a dá se říct, že v pořádku. Tedy alespoň v určitých případech. „V situacích s minimální fyzickou aktivitou a bez nadměrného pocení je výměna spodního prádla jednou za dny uspokojivá a vesměs bezpečná,“ překvapila certifikovaná dermatoložka původem z Indie Anju Methil v rozhovoru pro britský deník Daily Mail (2). No vida! Kdo tedy nic moc nedělá, nemusí otevírání prádelníku tolik „hrotit“. Názor této odbornice se ale nesetkává s pochopením další expertky, která se také netají svým přímočarým postojem.

Infekce se o nás doslova otírá

„Obě pohlaví neuvěřitelně riskují podráždění pokožky, rozvoj vyrážky i výrazné zhoršení stávajících kožních onemocnění. Neprané prádlo kvůli zachycené vlhkosti a neustálému tření o citlivé intimní partie podporuje také vznik opakovaných infekcí a zánětů,“ varuje americká specialistka péče o pleť Sarah Roberts s tím, že u žen jde o kvasinky, u mužů zase o prostatu (3). Inu, je to tedy na každém, jak moc si chce zahrávat s vlastním zdravím a psychickou pohodou.

Zdroje: (1) www.newsweek.com/generation-z-change-underwear-every-day-1807319, (2) www.dailymail.co.uk/wellness-us/article-12931991/experts-wait-day-changing-underwear-men.html?ito=social-twitter_dailymailus, (3) www.nypost.com/2024/01/08/lifestyle/how-often-should-you-change-your-underwear-experts-weigh-in/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat