Nejlepší recept na letní kocoviny: Pište si!

Někdo spoléhá na silnou černou kávu, jiný na chlazenou minerálku, třetí na česnečku. Jenže při léčbě kocoviny – nevolnosti způsobené nadměrným pitím alkoholu – nejlépe zabírá smažená snídaně plná sacharidů. Zjistili to vědci ze Spojeného království. Smažená topinka s volským okem je pak ideálním způsobem, jak ulevit překyselenému žaludku a doplnit chybějící glukózu v krvi.

„Jeden z mechanismů kocoviny je spojen s metabolismem glukózy a s nedostatkem krevního cukru. Ve Velké Británii řeší kocovinu velkou smaženou snídaní – smaženými vajíčky, klobáskami, pečenými fazolemi a toastem – je to dobře známá metoda zdejší léčby kocoviny. A zřejmě to funguje, protože je to strava bohatá na sacharidy. Ty doplní rychle chybějící glukózu v krvi,“ tvrdí profesor Richard Stephens z Keele University.

Vědci z Cornell University ve státě New York zase zjistili, proč lidé po konzumaci alkoholu tak prahnou po smaženém. Alkohol zcela utlumí vůli, která člověku brání přejídat se smaženým.

Všichni savci mají tendenci jíst energeticky nejbohatší potraviny. A tím je v lidském jídelníčku tuk. Střízliví dokážeme touhu po mastném a tučném tlumit, ale po alkoholových excesech ztrácíme všechny inhibice a disciplínu související se stravou,“ tvrdí profesor David Levitsky z Cornell University.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat