Pálí vás oči? Zasáhněte, než bude pozdě!

Znáte to – sedíte u počítače nebo za volantem a cítíte, jak vás pálí oči. Rychle zamrkáte, ale ten pocit se neustále vrací a je neodbytnější. Po desáté ten den je promnete, cítíte krátkou úlevu, kterou vystřídá nepříjemné svědění a slzy, které to všechno ještě zhorší. Unavené oči takto volají o pomoc!

Pokud si tohoto SOS dlouhodobě nevšímáte, může to mít pro váš zrak nedozírné následky. Prachové částice, které by jinak odplavoval slzný film, přesušení rohovky a nedostatečná výživa mohou vést k nevratným změnám na povrchu oka. Proto je vhodné používat takové oční kapky, které pomáhají oko zvlhčovat a regenerovat.

Slzný film oko chrání

V horním a dolním očním víčku jsou umístěny slzné žlázy, které produkují slzy. Mrkáním jsou tyto slzy roztírány po povrchu oka ve velmi tenké vrstvě, a tak jej chrání před infekcemi, smogem a také osycháním. Zároveň slzný film vyživuje rohovku kyslíkem a živinami a odvádí cizí tělíska a nečistoty pryč z oka. Jakmile se tato ochranná vrstva naruší, např. pomalým mrkáním při soustředění, suchým vzduchem, klimatizací, může dojít ke zmiňovanému podráždění, které se projevuje svěděním, zarudnutím, pálením nebo slzením. Zvlhčující oční kapky, které vám v případě potřeby okamžitě pomohou, by proto měly být stálou součástí obsahu vaší kabelky.

Pro koho jsou oční kapky vhodné?

Pravidelné používání očních kapek je doporučováno zejména:

A) Řidičům z povolání, u nichž je kladen velký důraz na soustředění

B) Pracovníkům v uzavřených kancelářích, ať už kvůli klimatizaci nebo suchému vzduchu

C) Starším lidem, protože s věkem ztrácí slzný film na své kvalitě

D) Administrativním pracovníkům, jež dlouhodobě namáhají oči pouze jedním směrem, případně se soustředěně několik hodin v kuse dívají do monitorů

E) Zaměstnancům výroby, jejichž oči se musejí vyrovnávat s prachem, pevnými částečkami, anebo nepříznivými vlivy okolního prostředí

F) Nositelům kontaktních čoček - čočky jsou usazeny na slzném filmu, jakmile je ho nedostatek nebo je jeho kvalita narušena, může uživatel pociťovat nepříjemnou suchost oka a jeho podráždění.

Jaké kapky vybrat?

Oční kapky jsou schopny doplňovat slzný film, který oko chrání. To je jejich hlavní úloha. K dostání jsou však také kapky, jež oko zároveň regenerují.

V lékárnách se proto orientujte podle obsahu hypromelosy a hyaluronanu sodného (lidověji kyseliny hyaluronové). Hypromelosa je polymer schopný nahradit oslabenou a nestabilní vrstvu slzného filmu. Známá, a neméně účinná látka, je hyaluronan sodný, jenž má obrovskou schopnost zadržovat vlhkost i v nepříznivém prostředí (např. klimatizované místnosti, horký, suchý vzduch).

Právě tyto látky se vhodně kombinují ve zvlhčujících očních kapkách OCUTEIN® SENSITIVE prémiové řady Da Vinci Academia. Díky tomu zajištují 100% úlevu pro podrážděné, unavené a červené oči, což potvrzuje i doktorka farmacie Barbora Růžková: „Tyto kapky jsou výjimečné tím, že jako jeden z mála zdravotnických prostředků používají dvojkombinaci lubrikačních a hydratačních látek. Výrazně se tím snižuje dráždivost oka, kapky se pomaleji vyplavují z očního prostředí a prodlužuje se jejich účinnost.“

Oční kapky OCUTEIN® SENSITIVE byly vyvinuty pro celodenní nošení kontaktních čoček bez vysychání slzného filmu, mlžení či řezání v očích a navíc prodlužují životnost čoček. Svým složením odpovídají lidským slzám, jsou tudíž vhodné i pro velmi citlivé oči. Oční kapky OCUTEIN® SENSITIVE zakoupíte ve své lékárně nebo na eshopu www.zlekarny.cz.

Váš zrak je nenahraditelný. Vyslyšte jeho volání o pomoc a sáhněte po oblíbeném zdravotnickém prostředku, který jim navrátí jiskru! Více informací naleznete na www.ocutein.cz.

Autor: Věra Růčková







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
87 Příspěvků
Poslední příspěvek 1.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat