Co zaručeně pomůže na zimní depresi?

Švýcarská pobočka horké linky pomoci Helping Hand vytvořila seznam receptů na potlačení zimní deprese a špatné nálady. V temném období roku prý nejlépe pomůže sýrové fondue sdílené s přáteli. A to několika způsoby. Sýrové fondue je bohaté na vitamin B12, který dodává tělu energii a zlepšuje náladu. Setkání v kruhu přátel působí blahodárně, neboť se při něm vylučuje do krve oxytocin.

Sýrové fondue je bohaté také na zinek, který pomáhá zlepšit náladu. „Naši terapeuti odpovídající na telefonu doporučují lidem, kteří se cítí velmi osaměle, aby jedli fondue. Nápad vychází ze snahy zkombinovat konzumaci se společností několika lidí, protože lidé přicházejí s depresí o chuť k jídlu, a navíc necítí žádnou motivaci,“ uvedl Klaus Rütschi z pobočky Helping Hand v Lucernu.

Terapeuti také radí oblékat se do jasných a barevných kusů oblečení a sledování humorných pořadů. Pomoci mohou také sauna či spánek po obědě.

„Lidé by měli své duši dát trochu dovolenou a uvidí, jak se jejich hladina energie rychle obnoví. Dokonce i malé zdřímnutí si po obědě není špatná věc,“ dodává Rütschi.






Celkem 4 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:20
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:44

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat