Co s vámi udělá půlhodina spánku navíc?! Nevyjdete z údivu!

Že nedostatek spánku vede k obezitě, diabetu a dalším vážným onemocněním, vědí lékaři už mnoho let. Stále jasnější ale je, jak moc je dostatečně dlouhý spánek nezbytný pro zdravý život. Pouhá půlhodina navíc, anebo naopak míň, může hrát zásadní roli v tom, zda člověk bude obézní a mít diabetes typu 2.

Půlhodina spánku navíc sníží riziko diabetu o sedmdesát procent a půlhodina chybějícího spánku ho zase o stejnou míru zvýší. Jenže problém je v tom, že nelze jednoznačně stanovit přesnou délku spánku pro všechny. Lidé se v tom liší a pohybují se v rozmezí mezi šesti až osmi hodinami spánku denně.

Někdo vyžaduje spánek delší, někomu na lůžku stačí méně času. Podstatné je znát své optimum a to dodržovat denně. Nestačí se dospávat o víkendu.

Nedostatek spánku je v moderní společnosti velice rozšířen, ale jen v posledním desetiletí jsme si uvědomili, jaké to má důsledky na metabolismus. Naše objevy naznačují, že vyhýbat se nedostatku spánku může mít pozitivní účinky na postavu a metabolismus. Pokud člověk dostatečně spí, může předejít obezitě a diabetu. Spánek je třetím nejdůležitějším faktorem životního stylu po jídle a pohybu,“ tvrdí profesor Shahrad Taheri z Lékařské vysoké školy Weilla Cornella v Kataru.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat