Skrytá dietní hrozba: Kdy a kolik ovoce můžete sníst, abyste po něm nepřibrala?

Odmalička do nás naše mámy a babičky vtloukaly, že ovoce je zdravé. O tom nepochybujeme, ale i zde platí, že všeho moc škodí.

Mezitím se však z malých holčiček staly dospělé ženy, které se chtějí líbit a udržet si štíhlou linii. Proto, pokud se krmíme dnes ovocem, rozhodně bychom si měly vybrat takové, které nám při hubnutí prospívá. Byly byste totiž překvapené, kolik kalorií a cukru se v nich skrývá...

Tím nechceme říci, abyste okamžitě ovoce ze svého jídelníčku vyloučila. Je třeba se jen naučit, kdy a kolik toho můžete sníst. My vám to prozradíme.

Banány

Toto ovoce obsahuje tři přírodní cukry - sacharózu, fruktózu a glukózu, je tedy nejkaloričtější. Pokud chcete dobít energii, neexistuje lepší ovoce. Dva banány dodají dostatek energie pro namáhavé 90minutové cvičení. Právě proto ho konzumují zejména sportovci. 1 banán má až 76 kalorií. To je důvod, proč ho rozhodně nekonzumujte večer a dopřejte si ho, když budete cítit, že potřebujete opravdu dobít baterky.

Hrozny

Hrozny obsahují hroznový cukr a hned po banánu je to nejkaloričtější ovoce, má 59 kalorií. Proto se také hodí pro sportovce a fyzicky pracující lidi. Nejlépe uděláte, když ho sníte na svačinu nebo jako plnohodnotné jídlo.

Fíky

Jsou na třetí příčce v cukernatosti a v počtu kalorií, až 63 kalorií. Pokud si neumíte bez fíků představit život, pak to raději při hubnutí s jejich konzumováním nepřehánějte. A raději zrána než na večer.

Kiwi

Pokud si dopřejete dvě středně velké kiwi, počítejte s tím, že přijmete až 90 kalorií, včetně 10 kalorií tuku. To dělá z kiwi v pořadí čtvrté nejkaloričtější ovoce. Opět ho nejraději jedí vrcholoví sportovci jako energetickou bombu.

Třešně

1 šálek třešní obsahuje 87 kalorií. Proto, když se na vás budou v červnu ze stromů usmívat, myslete na to, že šálek by byl už příliš, pokud chcete do léta ještě něco zhubnout.

Pár dobrých tipů na závěr:

1. Čím je ovoce zralejší, tím více kalorií a cukru obsahuje.
2. Nejlepší je jíst ovoce dopoledne, kdy má vaše tělo vyšší výdej energie, neboť má vysokou energetickou hodnotu.
4. Při hubnutí ho určitě nejezte k večeři.
5. Jedna porce ovoce denně vám při hubnutí neublíží, v případě, že nedodržíte tyto zásady, je to právě naopak.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat