Chcete zeštíhlit bříško: Stačí sklenice rajčatového džusu denně!

Zima pomalu přichází o sílu a nejteplejší část roku se kvapem blíží. S tím také většina lidí začne uvažovat o hubnutí, aby mohla bez pocitu studu do plavek. Diet a metod hubnutí jsou na světě snad tisíce. Mezi ty zdravější patří zařazení zeleniny do jídelníčku. A hotový zázrak při hubnutí dokážou rajčata. Šťáva z těchto plodů pomůže zhubnout i bez cvičení.

Podle experimentálního výzkumu vědců z Bostonu totiž ženy po osmi týdnech pravidelné konzumace rajčatového džusu v množství jedna sklenice denně zhubnuly v pase 2,5 centimetru, aniž změnily svůj pohybový režim a jídelníček. V kombinaci s omezeným příjmem kalorií a zvýšenou pohybovou aktivitou je výsledek ještě výraznější.

„Hladina nezdravého cholesterolu v jejich krvi klesla o deset procent a to je z hlediska zdraví ještě významnější než zhubnutí tuku v pase,“ tvrdí autoři z Tufts University v Bostonu.

Rajčatový džus obsahuje více lykopenu – velmi významného antioxidantu – než samotné plody stejné hmotnosti. Je tedy možné, že na hubnutí tukové tkáně příznivě působí právě vysoký příjem lykopenu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat