Jak na spánek, který vám zajistí krásu i zdraví?

Že spánek ovlivňuje náš zdravotní stav i krásu, to ví každý. Jenže ono nestačí jen spát oněch pověstných 8 hodin denně. Abyste si zajistili všechny benefity téhle příjemné (ne)činnosti, je dobré dodržovat následujících několik tipů.

Jak tedy ze spánku „vytřískat“ maximum?

1. Ve všední den i o víkendu choďte spát i vstávejte v přibližně stejnou hodinu. Takže žádné dlouhé nedělní vyspávání!

2. Do postele se zkuste dostat tak kolem desáté večerní, kdy vaše tělo produkuje nejvíce melatoninu (spánkového hormonu). Případně se snažte jít spát přibližně 9 hodin před plánovaným vstáváním.

3. Hodinu před spaním už vypněte mobil, počítač, televizi apod. Nebudete vystaveni modrému světlu, které tvorbu melatoninu negativně ovlivňuje.

4. Ložnice by měla být zcela bez světel (těch rozsvícených, samozřejmě), nemělo by v ní být příliš teplo a měla by být co nejtišší.

5. Asi tři hodiny před spaním už nepijte kávu a nejezte mnoho jídla, především sacharidů. O alkoholu a nikotinu ani nemluvě.

6. Pomozte navodit příjemný spánek třeba vůní levandule nebo šalvěje, zabírá i meditace či jóga.

7. V posteli netravte většinu dne – využívejte ji pouze na spaní.

8. Spěte na pohodlné, čisté matraci (pamatujte, že životnost i těch kvalitnějších se pohybuje okolo 10 let). O správném a čistém polštáři či peřině není nutné se dlouze rozepisovat.






Celkem 6 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat