Vytáhněte karimatku: Jóga působí jako antidepresivum!

Kyselina gama-aminomáselná (GABA) působí v mozku jako silné antidepresivum a neurotransmiter rozpouštějící úzkosti a strachy. Člověku trpícímu depresí či úzkostí lze podat lék působící podobně jako GABA. Nebo zvýšit množství samotné aminokyseliny. Dokáže to jediná lekce jógy. A pokud člověk cvičí pravidelně, má v mozku konstantně vysokou hladinu GABA. To vysvětluje, proč jsou lidé praktikující jógu klidní, vyrovnaní a bez depresí a úzkostí.

Zatímco léky založené na principu působení GABA řeší jen symptomy, jóga vede trvale k řešení problému a vytvoření stabilní psychické pohody. Navíc absolutně bez vedlejších účinků. Naopak pravidelné cvičení udržuje v perfektní kondici také tělo a oběhovou soustavu.

Vědci z Massachusetts prokázali, že osoby cvičící pravidelně jógu mají stabilně vysokou hladinu GABA v mozku, navíc se zlepší funkce jejich imunitního systému, energetický metabolismus a vylučování inzulínu.

Podle nejnovějších výzkumů GABA také ovlivňuje produkci lidského růstového hormonu – elixíru mládí a vitality. Pokud by tomu tak bylo, pak by to vysvětlovalo, proč jóga zpomaluje stárnutí a pomáhá jogínům být fit i ve velmi vysokém věku.






Celkem 5 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:18
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat