Zastudena louhovaná káva je chutnější a také zdravější

Zastudena louhovaná káva nemá s kávou ledovou nic společného. Ta druhá se připravuje tak, že se na kostky ledu vylije horké espreso. Ta první se připravuje dlouhým louhováním – macerováním – hrubě mleté kávy či celých kávových zrnu ve studené vodě. Výsledný nápoj je prý chutnější a také zdravější než káva připravovaná vařením, pařením či jinou horkou metodou.

Macerace zastudena vede k nápoji mnohem méně kyselému, protože teplo uvolňuje mastné kyseliny ze zrn, což znamená, že výsledný za studena louhovaný nápoj je přirozeně sladší a je také lepší pro tělo,“ tvrdí výrobci nápojů Toddy.

Káva louhovaná zastudena má o třetinu méně kyselin než káva vařená.

„Výhodou této kávy je také to, že je mnohem zásaditější. Tělo funguje nejlépe, když je v relativně zásaditém stavu. Náš žaludek je kyselý, celý zbytek trávicího systému je zásaditý,“ tvrdí dietoložka Vicki Edgsonová, propagátorka alkalinní diety.

Nevařená káva obsahuje také více antioxidantů, díky nimž je tento nápoj zdravý.

Zastudena macerovanou kávu připravíme tak, že obvyklou dávku mleté kávy zalijeme studenou vodou a necháme louhovat dvanáct až čtyřiadvacet hodin. Pak přecedíme a pijeme.






Celkem 6 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
87 Příspěvků
Poslední příspěvek 1.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat