Zelený čaj skutečně pomáhá zhubnout. Kolik ho musíte vypít?

Zelený čaj jako zdroj antioxidantů pomáhá tělu nejen odolávat hrozbám zvenčí a infekcím, posiluje imunitu a chrání před stárnutím, ale navíc urychluje proces hubnutí. Ve spojení s pohybem. Aby se do těla však dostalo potřebné množství antioxidantů, musí člověk vypít zhruba sedm šálků denně. Což není zrovna málo.

Vědci z Anglia Ruskin University tvrdí, že v kombinaci s pohybem pak zelený čaj skutečně zrychluje odbourávání tuků. V experimentální studii používali extrakt ze zeleného čaje bez kofeinu, který podávali pohybově aktivním mužům, kteří se pokoušeli zhubnout. Jedna kapsle odpovídala čtrnácti šálkům zeleného čaje.

Oxidace tuků u jedinců užívajících výtažek ze zeleného čaje vzrostla o pětadvacet procent. A ve srovnání s uživateli placeba také rychleji hubnuli.

Je známo, že zelený čaj jako nápoj může mít mnohé zdravotní výhody, protože obsahuje relativně vysoké množství antioxidantů EGCG,“ uvedl jeden z autorů studie doktor Justin Roberts.

EGCG je zkratka pro epigalokatechin-3-galát, který má také silné protirakovinné účinky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat