3 nezbytnosti pro nejlepší hubnutí: Úspěch zaručen!

Na dietách v tloustnoucí populaci na Západě zbohatly už tisíce lidí. Nicméně jen málo z jejich klientů skutečně zhubnulo a žilo trvale zdravě. Dieta – strádání ve stravě – totiž nic neřeší. Kdo chce mít zdravou normální postavu, musí mít stále zdravý vyvážený jídelníček a dostatek pohybu a spánku. Držení diet, nízkotučné mléčné výrobky a další rady vedou jen k poškozování zdraví.

Dieta nic neřeší, pouze vystresuje tělo, neboť ho nastavuje do nouzového režimu a říká mu, že je v období nedostatku a krize. Tělo sice o energii vázanou v tucích může přicházet, když se pak ale člověk po dietě normálně nají, veškerou energii se snaží hned uložit. Na další období stresu. Takže diety moc nepomáhají, vedou k jo-jo efektu. Škodlivý je však stres obecně, kdo se chce normálně stravovat a netloustnout, musí si nejen hlídat to, co vkládá do úst – aby to bylo bohaté na všechny potřebné živiny – ale také se musí zbavit stresu – nadměrné psychické a fyzické zátěže. A dostatečně spát.

Módou posledních let se staly také margaríny – ztužené rostlinné tuky – a nízkotučné mléčné výrobky. Mají pomoci zhubnout. Jsou to však spíš věci škodlivé, než prospěšné. Ztužené rostlinné tuky jsou mnohem škodlivější než máslo a nízkotučné mléčné výrobky jsou zase bezcenné, protože neobsahují v tucích rozpustné vitaminy. Navíc postavě a zdraví v daleko větší míře škodí jednoduché cukry než právě tuky.

A konečně nezbytný pro život je dostatečný (ani málo, ani moc) fyzický pohyb, který pomáhá udržovat v dobré kondici dýchací a oběhovou soustavu, posiluje svaly a také imunitu. Navíc spaluje nadbytek energie, který přijímáme s potravou.

S mýty v hubnutí a dosahování zdravé postavy bojuje britská lékařka Sally Nortonová, která tvrdí, že dieta je většinou „nejhorší způsob hubnutí.“







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat