Znamení, že už i vaše tělo vážně potřebujete jaro

Astrologicky i meteorologicky nám sice jaro už začalo, ale občas se zdá, že počasí to ještě nikdo neřekl. Sice už teploty neklesají příliš pod bod mrazu, ale většinou ani nešplhají do nějakých výšin. A tak není divu, že většina z nás už se opravdového jara nemůže dočkat.

Že už opravdu potřebujete teplé sluneční paprsky, zelenou trávu a cvrlikání ptáčků, poznáte například tak, že…

...už vlastně ani nevíte, jak vypadají vaši sousedé.

Po těch měsících, kdy všichni chodí zachumlaní do čepic a šál, už si pak jeden ani není jistý, jestli zdraví i vchodu souseda od vedle, nebo zloděje.

...tak nějak opadlo vaše nadšení z kozaček.

Jasně, jsou pohodlné, teplé, člověku v nich nefouká na kotníky, ale na druhou stranu – kolik jich doma máme? Jedny? Dvoje? Troje? Zatímco nízkých bot, lodiček, balerínek a polobotek máme na výběr spoustu. A už se nemůžeme dočkat, až je zas pěkně prostřídáme.

...šály, čepice, rukavice a spol. padají odevšad a neskutečně vás to štve.

Kromě toho, že tyhle zimní věci na policích a věšácích zabírají místo mnohem sympatičtějším kouskům našeho šatníku, mají tendenci neustále padat, nelogicky se párovat a záhadně se množit. A tak se jednoho dne přistihnete, že máte velkou chuť začít křičet ze všech sil, když už posté zvedáte ze země tu bílou šálu, kterou jste za zimu vytáhla jednou jedinkrát.

...už ani nemáte sílu vymýšlet cokoli pro děti.

A aby se aspoň trochu zabavily a hlavně vydaly nějakou tu přebytečnou energii, kterou – na rozdíl od vás – překypují, prostě je vypustíte ven na zahradu, ať si dělají, co chtějí. Co vlastně vymyslet, když už není sníh, ale ještě není teplo na nějaké venkovní hry? Však ony se zabaví samy...

...nebo své potomky zatím ven ani nepouštíte.

V zimě, když byl mráz, vracely se ze zahrady/hřiště poměrně čisté. Když byl sníh, vracely se mokré (a jen co bylo oblečení suché, mohla jste je do něj opět navléknout). Jenže teď, když je bláto (a ještě ho ani nechrání tráva), jede pračka na plný plyn. A to není nejzábavnější činnost na světě.

...výčitky svědomí kvůli televizi narůstají a narůstají.

A když už jsme u těch dětí – když nemůžou ven, jak je celé ty dny zabavit? Třeba tím, že rezignujete na všechna svá předsevzetí o dítkách a výdobytcích moderní technologie, a klidně je necháte koukat na televizi/hrát na tabletu nebo mobilu/chatovat do úmoru s kamarády na počítači.

...opravdu vážně uvažujete o tom, že odstraníte z FB přátel každého, kdo postuje fotky ze „zimní dovolené v teplých krajích“.

Protože zatímco vy cestou do práce mrznete v ranních mrazících a cestou domů se potíte v šále (aneb výkyvy počasí v praxi), oni si užívají slunce plnými doušky někde na pláži s koktejlem v ruce.

...už máte po krk virů a spol.

Protože když už se uzdraví jedno dítě, onemocní druhé. A nakonec manžel. A když se zmítáte mezi všemi těmi marody, opečováváte všechny tak, že by se za to nemusela stydět ani profesionální sestra, zákonitě onemocníte i vy. Případně jste všichni zdraví do chvíle, než si naplánujete odjet na víkend. Zkrátka pořád někde lítají nějaké viry!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat