Jednoduché způsoby, jak se rozmazlit. Plnou peněženku přitom nepotřebujete

Všichni víme, jak je v dnešní hektické době důležité si čas od času prostě jen tak udělat radost a pořádně se rozmazlit. Ovšem to nemusí vždycky znamenat výlet do obchodu, objednání na wellness proceduru nebo dovolenou kdesi v hotelu. Pečovat o svou duševní pohodu můžete i bez peněz!

Za následující tipy neutratíte ani korunu. Zato díky nim odbouráte stres a splíny a bude vám hned lépe.

Relax v bublinkách

Máte v koupelně vanu? Skvělé! Čas od času ji naplňte teplou vodou, přidejte voňavé bublinky, sklenku dobrého vína či šálek lahodného čaje, klidně i nějakou tu svíčku… Pusťte si oblíbenou hudbu nebo sáhněte po knize (pozor, voda a papír si příliš nerozumějí). A alespoň na hodinku zakažte všem, aby vás rušili!

Úspěchy na papíru

Většina z nás si píše seznam věcí, které musí daný den stihnout. Ale ty nám na klidu nepřidávají, spíše v nás vzbudí stres z toho, že nemáme šanci všechno udělat. Tak to jednou za čas zkuste naopak! Prostě si sedněte a napište si vše, co se vám daný den/týden/měsíc povedlo. A zaznamenejte i úplné maličkosti!

Pár minut v peřinách

Je prokázáno, že takové malé odpolední zdřímnutí (ale ne delší než hodinku) dokáže nalít síly do žil, zlepšit náladu a odbourat stres. V práci to nadřízeným asi nevysvětlíte, ale pokud máte doma (třeba o víkendu) tu možnost, nebraňte se šlofíku!

Přítel na telefonu

Že byste se nejraději rozmazlili dobrou společností, ale těžko můžete jen tak svolat party? Nevadí! Nemusíte nikoho nikam zvát a ani vy nemusíte nikam chodit. Prostě zvedněte telefon a zavolejte někomu z přátel, s kým je vám dobře a kdo vás vždy vytáhne ze splínů.

Bloumání bez cíle

Napadlo by vás, že je obyčejná chůze skvělým prostředkem relaxace? Pak možná budete překvapení. Takové bloumání ulicemi či přírodou bez jasného konkrétního cíle, pročistí hlavu jako máloco. Stačí mít pohodlné boty!

Dvě hodinky smíchu

Každý z nás má nějakou oblíbenou komedii, která ho spolehlivě rozesměje. Potřebujete zvednout náladu? Sáhněte po ovladači. A rozhodně se nebraňte pořádnému smíchu. Ať si sousedi myslí, co chtějí. Bude vám skvěle. Kam se hrabe meditace!

Pro krásu i dobrý pocit

Že byste se ráda rozmazlila někde v kosmetickém salonu, ale vaše peněženka má na věc jiný názor? Nevadí! Takové malé studio si můžete udělat i v pohodlí domova. Porozhlédněte se po zásobách ve spíži nebo lednici, zda tam nemáte ingredience pro domácí pleťové nebo vlasové masky, zkrášlující koupele apod. Určitě něco najdete!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat