Stačí lžička denně: Silný antioxidant vám napraví trávení!

Řeč je o extrémně zdravých lněných semínkách, které jsou silným antioxidantem. Je prokázáno, že semena lnu jsou účinným prostředkem na odbourání zácpy a navíc posilují imunitu. Lněná semínka jsou bohatá na omega-3 mastné kyseliny, které jsou pro náš organismus mimořádně prospěšné. Svou roli hrají i lignany – „zázračné" látky ukryté ve slupce těchto drobných hnědých semínek.

Podporují trávení

Máte zácpu? Stačí vám jedna až dvě čajové lžičky těchto semínek denně. Lněná semena jsou bohatým zdrojem vlákniny, odborníci je považují dokonce za jeden z prostředků prevence rakoviny tlustého střeva. Usnadňují vylučování, zvyšují činnost střev a mají blahodárné účinky na celou trávicí soustavu.

Pomohou s tlakem i cholesterolem

Pokud trpíte zvýšeným krevním tlakem či cholesterolem, měli byste si naordinovat lněná semínka v jakékoliv formě. Podle uznávané doktorky Johanny Budwig byste si k nim však měli naservírovat i plnotučné produkty, jako je mléko či tvaroh. Ty účinky těchto malých semen mnohonásobně zvýší.

Zhubnete

Jak je to možné? Základem zdravého shazování kil je vylučování, s čímž vám semínka vydatně pomohou. A to není všechno. Díky lnu přijdete i o takzvaný „vlčí hlad", který způsobuje nadměrné přejídání. Očista jater a ledvin vám k celkovému zlepšení zdravotního stavu jen pomohou!

Jak si je naservírovat?

Přidejte si lžičku semínek do jogurtu či kysaného mléka. Jejich pomletou verzi si můžete přidat do mouky při pečení. Vyzkoušejte i lněný olej - budete překvapeni jeho pozitivními účinky!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat