Zatočte jednou provždy s večerním přejídáním

To se může člověk snažit žít zdravě, jak chce, jenže pak přijde večer a s ním nepřekonatelný vlčí hlad. Vlastně byste jej ani neměli mít, protože jste po večeři, ale stejně vyluxujete lednici odshora až dolů. Jak tomuhle nikterak zdravému a postavě rozhodně neprospěšnému zlozvyku zamezit?

Poradíme vám několik triků, s nimiž vyřešíte večerní vlčí hlad jednou provždy.

Můžete zkusit například…

...rozhýbat ho!

Je to jednoduché – když si místo výletu do lednice dopřejete několik cviků, vaše tělo přestane na jídlo myslet. Opravdu to funguje.

...ukolébat ho koupelí.

A pro zavilé nepřátele pohybu tu máme řešení z pomyslného opačného konce. Pěkně své tělo naložte do horké vany, třeba s levandulovou pěnou. Tím ho ukolébáte ke spánku a na jídlo nebude ani pomyšlení.

…přepít ho!

Tedy ne alkoholem, to by byla velká chyba. Ale sklenicí vody nebo šálkem zeleného (či bylinkového) čaje. Mají nula kalorií a pocit sytosti na nějakou dobu také dodají. Však se říká – hlad je převlečená žízeň.

...zajíst ho… zdravě!

Pokud voda a spol. Nezabírají, sáhněte přeci jen po jídle. Ale rozhodně ne ledajakém! Postačí obyčejné jablko. Vláknina zasytí a počet kalorií, který tělu dodáte, je minimální.

...předejít mu.

Možná vás vlčí hlad přepadá proto, že nedostatečně nebo nevhodně večeříte. Zamyslete se, zda váš večerní pokrm obsahuje vše, co má, tedy správný podíl sacharidů, bílkovin a především vlákniny, která nadlouho zasytí. Na talíři by rozhodně neměla chybět zelenina, skvělé jsou rovněž luštěniny. Mimochodem, ideální večeří jsou zeleninové polévky (ne krémové se smetanou) a plátek celozrnného chleba. Hlad po nich určitě nedorazí!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Lasagne

(1 hlasů)

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat