Čím spolehlivě zabíjíme přátelství?

15.01.2017 | Vztahy

Zatímco o „opravdovém přátelství“ mezi muži nikdo nepochybuje, ženy občas stále ještě čelí mýtům, že mezi nimi skutečné přátelství neexistuje. Což je naprostá hloupost! Kamarádky hrají v našem životě důležitou roli, a tak si je hýčkáme. O té nejlepší kamarádce to platí zvlášť!

Ovšem občas se stane, že ani to nejlepší přátelství nevydrží. Na vině může být spousta faktorů (často také staré známé „sejde z očí, sejde z mysli“). Ovšem některé důvody si nemusíme až tak jasně uvědomovat.

Čím přátelství (třeba nevědomky) škodíme?

Přílišnou kritikou

Nikdo není bez chyb, ani my, ani naše kamarádky. Ovšem předpokladem přátelství je akceptovat druhého i se všemi jeho nedostatky. Bylo by chybou snažit se kamarádku změnit nebo na její chybky neustále upozorňovat. Jistě, v některých situacích je kritika nutná, ale nepřehánějte to s ní a vždy buďte maximálně diplomatická. Nikdo přeci nechce neustále poslouchat, co dělá špatně, ani od kamarádek!

Neupřímností

Dalo by se říci, že je to druhá strana téže mince. Ačkoli není dobré kritizovat druhé kvůli jejich chybám, jsou situace, kdy je upřímnost nutná. Tak například když vidíte, jak se vaše kamarádka trápí ve vztahu, jak sahá v obchodě po nemožných botkách či žádá o radu v těžké životní situaci. Jestliže se od vás očekává jasný názor, nebojte se ho (diplomaticky) vyslovit. Pro kamarádky je důležitá důvěra a vědomí, že se na sebe mohou spolehnout.

Zneužíváním její ochoty

Proč jste vlastně takové kamarádky? Protože si věříte, znáte se dlouhé roky, cítíte se vedle sebe bezpečně, nebo protože má vaše kamarádka spoustu peněz, oblečení, které vám ochotně půjčí, či zná lidi, ke kterým byste se také ráda dostala? Snažte se být sama k sobě upřímná, až se nad touto otázkou zamyslíte. Protože pokud se budete přiklánět spíše k oněm „materiálním“ odpovědím, může se stát, že nebudete kamarádky dlouho… Mimochodem, není od věci zamyslet se i nad tím, zda vaší ochoty nezneužívá někdo u vás…

Porušením důvěry

Mezi kamarádkami musí panovat naprostá důvěra – svěřujeme se navzájem se spoustou tajemství a intimních detailů z našeho života. A tak je jasné, že pokud se některá z nás prořekne a něco důležitého vyzradí, je často po přátelství.

Svým partnerským vztahem

Ano, občas se stane, že mezi dvě nejlepší kamarádky vstoupí muž. Nemusí jít jen o případy, kdy se oběma líbí stejný a „sbalí“ ho jedna z nich nebo kdy jedna kamarádka přebere partnera té druhé. Také se stává, že partner jedné z žen kamarádku své vyvolené nemá rád a nutí ji nestýkat se s ní tak často. A to může přátelství velmi ublížit.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat