Domácí stravování dává dětem základ zdraví v dospělosti

Děti, které často a pravidelně jedí doma, mají zdravější stravovací návyky v dospělosti.

Naopak ty, které se musejí od mládí spoléhat na kantýny, jídelny, restaurace a rychlá občerstvení, častěji trpí obezitou a konzumují nezdravá jídla, chudá na důležité výživné látky.

Podle odborníků z University of Minnesota teenageři, kteří se stravují častěji se svou rodinou, mají tendenci konzumovat více ovoce a zeleniny a pít méně slazených nápojů v dospělosti. Později si také vybudují vztah ke konzumaci pokrmů v kruhu rodiny a s přáteli, což samo o sobě vede ke zdravějšímu životnímu stylu. Náctileté dívky, které často jedí s rodinou, v dospělosti pravidelně a zdravě snídají.

Výzkum provedli experti z Minnesoty u 946 dívek a 764 chlapců. Sledovali je na konci jejich středoškolské docházky a za pět let poté. V obou případech se zajímali především o jejich stravovací návyky.
TIP Bety: Nevíte, jaký sport je pro vaše dítě nejvhodnější? Chcete ho zbavit dětských špíčků? Zeptejte se ZDARMA naší profesionální instruktorky Petry z klubu Holmes Place






Celkem 0 komentářů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

90 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
142 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat