Babí léto. Jak si ho s dětmi maximálně užít

I když se slunce a léto ještě nevzdává, je ten nejvyšší čas stihnout pár venkovních aktivit. Dokud je čas! Co sobě a svým dětem nachystat? Hlavní roli hrají křídy, stan, voda i poklad!

22. září ve 22 hodin a 2 minuty nastává astronomický podzim neboli podzimní rovnodennost. Do té doby nás ale pár hezkých dní ještě čeká! Podle dlouhodobé předpovědi by září mělo být poměrně příjemné, teplotně mírně nadprůměrné a srážkově podprůměrné. Co byste tedy se svými dětmi ještě mohli stihnout? Samozřejmě, že záleží na věku potomka či potomků, nicméně i sebemenší maličkost může zabít nudu. A to hned načtyřikrát!

Vodní zábava

I když už jsou rána a večery poměrně chladné, odpoledne se ještě dá vyřádit – s vodou po boku. Vytvořte domácí skluzavku! Vše, co potřebujete, je nějaká plastová fólie, kameny, které drží okraje – a samozřejmě vodu, po které budete „plachtit“. Pokud už se vám počasí nebude zdát, naplňte vodní balonky (voda může být vlažná) a uspořádejte bitvu století.

Hodně legrace si užijete i tehdy, když do nafukovacího bazénu přidáte pěnu na holení a necháte svoje dítě, aby si s ní dělalo, co uzná za vhodné. Nechte ho jednat srdcem! (Díky bohu za existenci vodní hadice, která vám později pomůže s úklidem.)

Umění na chodníku

Křídy? Základ pro každé dítě, které vyrůstá. A pokud i vy rádi malujete, přiložte ruku k dílu a vykouzlete celý barevný chodník. Vaší ratolesti se to jistě bude moc líbit. V papírnictví koupíte i set kříd s šablonami, s jejichž pomocí si budete moci nakreslit úžasné mandaly.

Kempování

Teplejší víkend vyloženě svádí k tomu, abyste sbalili stan a vyrazili do přírody. Připravte vlastní táborák, uvařte kotlíkový guláš a ještě si užijte poslední zbytky léta, na které budete později u kamen už jen vzpomínat. Jestli vaše dítě není na něco takového připraveno, uspořádejte aspoň piknik, nebo provizorní stan postavte klidně i uprostřed obýváku. Bude to dobrodružství!

Obyčejná procházka s překvapením

Batůžek, krabička s občerstvením, foťák a popřípadě souřadnice pokladu (geocaching) zajistí, že si užijete prima odpoledne. Hledejte poklad, povídejte si o ptácích, stromech a květinách, zajděte do obory, navštivte lesopark. I hodina takto stráveného času dá vašemu dítěti víc než chvíle u televize.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:04
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat