Překvapivé výhody těhotenství. O těchto je dobré vědět

Zase jste otrávená z toho, že máte žaludek jako na vodě a dojímá vás i televizní reklama na prací prášek? Buďte za to vděčná! To, že čekáte dítě, vám snižuje riziko rakoviny a kyčelních zlomenin. A ještě se díky tomu dožijete vyššího věku!

Je pravda, že požehnaný stav občas není procházka růžovou zahradou. Objevují se nepříjemné ranní nevolnosti, otoky nohou a častá únava. Také přecitlivělost, prudké výkyvy nálad, nesnášenlivost na různé pachy i nezřízené chutě k jídlu, které nabádají k prapodivným kombinacím potravin. I tak je ale těhotenství velkým důvodem k oslavě! Kromě toho, že si na jeho konci konečně pochováte své vytoužené miminko, vám přináší i balíček nesporných výhod. Kterých přesně?

Gravidita jako posilovač kostí

Možná ty získané kilogramy navíc úplně nevítáte, ale ve finále jsou vlastně k užitku. No opravdu! Poznatky četných studií totiž sdělují, že těhotenská „nadváha“ posiluje kosti, a to zejména v oblasti pánve. Rovněž také zpevňuje svaly kyčelního kloubu, což prý v budoucnu snižuje riziko kyčelní zlomeniny. Vědci ke všemu věří tomu, že s každým dalším dítětem se pravděpodobnost takové fraktury zmenšuje o devět procent. A to je přece pozitivní, ne? Čert vem to, že se nevejdete do kalhot!

Záruka zdravého životního stylu

Protože nechcete nijak ohrozit své maličké, které ve vás čile roste, definitivně jste dala vale alkoholu, kávě, cigaretám i nezdravým potravinám. Přesně za tento ukázkový způsob života i stravování by odborníci pochválili každého! Vy jste se k tomu navíc nemusela vůbec nutit, protože změna minulých a možná špatných návyků přišla úplně sama a přirozeně.

Podpora budoucího hubnutí

Věřte, nebo ne. Ženy v radostném očekávání mají ohromné fitness plus. Podle některých expertů se mohou pochlubit ukázkovým metabolismem. Jejich aerobní kapacita je zvýšena o 30 procent a srdce pumpuje dvakrát tolik krve. Tento jev přetrvává i nějakou dobu po porodu, takže až se vrhnete na shazování nadbytečných kil, půjde vám to mnohem rychleji oproti těm, které už mají mateřské povinnosti dávno splněné.

Kouzelná stopka nemocí

Celá řada chronických stavů během těhotenství zázračně mizí. Odborníci si nejsou přesně jistí, proč se to děje, ale domnívají se, že v tom mají „prsty“ hormony. Také se stále častěji objevují názory, že gravidita omezuje riziko rakoviny a vnitřní výstelky dělohy. I toto je nesporné pozitivum, kvůli kterému ty otravné ranní nevolnosti stojí za to.

Lék na dlouhověkost? No samozřejmě

Na závěr máme opravdovou perlu. Raději si na to sedněte! Jistá americká studie směle naznačuje, že v kostní dřeni matek, které čekají chlapce, se nacházejí i mužské kmenové buňky. To je prý možný důvod, proč něžné pohlaví „přežívá“ své pánské polovičky. Zní to možná jako sci-fi, ale když to říká věda…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat