Je moje dítě závislé na tabletu?

Pokud se sami sebe ptáte, zda vaše dítko netráví s tabletem či chytrým telefonem až příliš mnoho času, máme pro vás 10 varovných znamení, která jako rodič můžete snadno odhalit.

Takže na co si dát pozor?

Znamení č. 1: Znáte prakticky všechny možné (i cizojazyčné) výrazy z her, jež vaše dítko hraje. Nemluví totiž prakticky o ničem jiném…

Znamení č. 2: I když otíráte obrazovku několikrát denně, stejně jsou na ní neustále malé otisky prstů (o ulepených či mastných stopách snad ani nemluvíme).

Znamení č. 3: Restaurace a podobné instituce vybíráte už jen prakticky podle toho, zda tam mají wi-fi.

Znamení č. 4: Tablet/telefon hlásí neustále málo paměti – a vy netušíte proč, i když je vám jasné, že prozkoumáte-li zařízení blíže, objevíce 6 nových her, 27 neznámých aplikací a 159 selfie fotek vašeho potomka.

Znamení č. 5: Museli jste se naučit, jak co udělat, když dítko zablokuje tablet/telefon nesprávným zadáním přístupového hesla (případně ke své hrůze zjistíte, že máte na tebletu nějaké heslo).

Znamení č. 6: Dítě má pro tablet/mobil přezdívku.

Znamení č. 7: Neustále hledáte nabíječku (o co, že bude v dětském pokoji). Nebo ještě lépe – máte jich hned několik, včetně té do auta, aby se tablet náhodou nevybil.

Znamení č. 8: Ve svém vlastním tabletu/telefonu už se vůbec nevyznáte – systému aplikací, souborů a složek už vlastně rozumí jen váš potomek.

Znamení č. 9: Už jste se museli vypořádat i s infarktem poté, co jste zjistili, že vám z telefonu zmizely všechny kontakty a důležité zprávy („Já nevím, jak se to stalo, mami, prostě jsem něco zmáčknul.“)

Znamení č. 10: První slovo vašeho děťátka znělo „tablet“.

Malý bonus: 

Pakliže se vám tablet/telefon rozbije, zamrzne nebo potřebujete něco aktualizovat, stáhnout apod., požádáte o pomoc svého potomka...







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat