10 výrobků, bez kterých se v zimě neobejdete

Zima je pro naši pokožku a vlasy poměrně vysilujícím obdobím. Mráz jim jednoduše nesvědčí. Přinášíme vám deset tipů na kosmetické zázraky, které vaší kráse pomohou zimu přežít.

1. Tělové mléko

Zima „vysává“ z naší pokožky všechnu vodu, pleť je suchá a může se i loupat. Řešení je nasnadě – zvláčňující a hydratující tělové mléko je přesně to, co potřebujete. Zahalte jím své tělo od hlavy až k patě.

2. Hydratující sprchový gel

A hydratace podruhé. Mýdla naši pokožku vysušují, takže speciálně v zimě si pořiďte sprchový gel, který ji naopak hydratuje. (Čtete také: Chraňte svou pleť před mrazem! Poradíme vám jak)

3. Pečující lak na nehty

Na nehty řada z nás zapomíná, ale i ony si zaslouží náležitou péči. Pořiďte si speciální lak nebo emulzi (většinou na bázi oleje), která jim dodá potřebnou výživu.

4. Balzám na rty

Bez balzámu na rty si většina z nás již život nedovede představit. V zimě se vyplatí investovat do výrobku, určeného speciálně pro toto období. Lépe hydratuje a hlavně chrání naše rty před škodlivými účinky mrazu.

5. Hydratační mléko na obličej

Obličej je v zimě účinkům mrazu vystaven nejvíce, proto je třeba věnovat mu největší pozornost. Pořiďte si hydratující mléko či krém – neměl by být moc mastný a hutný, ale lehký a snadno vstřebatelný. Nezapomeňte používat pod make-up hydratující krém!

6. Balzám na vlasy

Kondicionér se stal součástí péče o vlasy již před lety, ale v zimě bychom jej měli používat opravdu důsledně. Chrání naše vlasy před vysoušením, zabraňuje jejich lámavosti, zkrátka nám pomůže předejít všem nebezpečím, jež na naše vlasy v zimě číhají. (Čtěte také: V zimě potřebují vlasy větší péči. Tipy a triky, jak na to!)

7. Voděodolné léčení

Uhodnout, jaké bude přes den počasí, je v zimě hodně těžké – ráno vycházíte do práce v mrazu a slunci, domů se vracíte ve sněhové vánici, ve které vám deštník opravdu nepomůže. Abyste tedy předešly tomu, že díky tajícím sněhovým vločkám na svém obličeji a líčení budete vypadat trochu jako klaun, používejte spíše voděodolné výrobky – především řasenku a oční stíny. Odlíčíte je speciální emulzí.

8. Relaxační koupel

Po celodenním shonu, ve více či méně mrazivém prostředí, si zasloužíte příjemnou koupel s nějakou relaxační vůní. Vyzkoušejte třeba levandulovou pěnu do koupele, citrusový koupelový olej apod.

9. Lufa

Dopřejte svému tělu peeling, například v podobě houbičky z lufy – je jemná a přitom odstraní odumřelou pokožku a krásně ji prokrví.

10. Parfém

Vůně nám může zvednout náladu a v mrazivých dnech to člověk potřebuje dvojnásob. Zkuste investovat do nového parfému. V zimě si můžete klidně dovolit i těžší vůně, než jaké používáte v létě, ale pokud vám udělá radost lehká květinová, neváhejte, zasloužíte si trochu rozmazlování.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Krupicová kaše

(1 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

83 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
194 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat