Jaký účes zvolit ve 30, 40, 50? Poradíme vám

Tak jako s věkem zrajeme my, tak by měl i náš účes. Co jsme mohly s účesem dělat ve třiceti, si většina z nás jen těžko může dovolit, když už překročila padesátku. Jaký účes se tedy hodí k jakému věku?

Třicátnice

Ve třiceti se většinou ještě nemusíte trápit kvůli ztrátě kvality vlasů, i když už možná v účesu objevujete první šediny. Je to dekáda, kdy klidně můžete experimentovat s délkami vlasů a jejich barvou (samozřejmě je třeba mít na paměti, že vám již není dvacet, takže byste rozhodně měla vynechat ostře růžové, modré nebo zelené vlasy, které vaši hlavu zdobily před mnoha lety). Proč ale nezkusit jak byste vypadala jako rusovláska (díky bohu za smývatelné barvy) nebo s vlnitými kadeřemi? S klidem můžete podléhat módním trendům, jen si pro experimenty vybírejte kvalitní produkty – zničit si vlasy nekvalitními výrobky by byla nenapravitelná škoda.

Čtyřicátnice

V těchto letech už většinou nesaháme po barvách na vlasy kvůli pokusům se vzhledem, ale spíše z nutnosti. Jen málokterá žena má to štěstí, že jí přirozené šediny opravdu sluší (mimochodem, i prokvetlé vlasy mohou být velmi elegantní, jen pozor, často opticky přidávají léta) a nemusí si kvůli nim vlasy barvit. Snažte se v tomto období vrátit ke své původní, přirozené barvě vlasů. Pokud zvolíte příliš „extrémní“ odstín (ostře červenou, havraní černou apod.), postaršíte se. Příliš zesvětlené vlasy mají zase za následek, že budete vypadat nevýrazně a bezbarvě.
Délku zvolte podle kvality vlasů, určitě se nemusíte bát delších kadeří. Jen zvolte vhodný účes – neupravené a neudržované vlasy se rozhodně nehodí!

Padesátnice

Jak dokazuje řada hereček a zpěvaček, padesátka už dávno není žádný vysoký věk! Vaše vlasy již sice nejsou možná tak kvalitní jako před 15 lety, ale co na tom. Zvolte vhodnou péči a účes (osvědčuje se délka přibližně k úrovni čelistí nebo kratší, ale pokud máte kvalitní porost hlavy, klidně jej můžete nechat i delší – rozhodně už neplatí, že po padesátce se musejí vlasy ostříhat nakrátko). Pro barvu opět platí, že by se měla co nejvíce blížit vaší původní, přirozené. Pozor na všelijaké barevné melíry apod., jež tak často vídáme na hlavách některých starších žen. Většinou nepůsobí nijak elegantně. Věnujte vlasům náležitou péči – investujte do kondicionérů a nejrůznějších vyživovacích masek. Opatrně se žehličkami, kulmami a fény.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat