Nejčastější přešlapy v líčení. Tyhle děláte i vy

Není třeba si nic nalhávat. Občas ujede ruka se štětcem či labutěnkou každé z nás. Kterých chyb se při líčení dopouštíme nejčastěji a na které si dát pozor?

Korektor sem, korektor tam

Kruhy pod očima po náročné noci, pupínek uprostřed čela, když potřebujeme vypadat reprezentativně… Co s tím? Spousta z nás sáhne prostě po korektoru a snaží se nedostatky zamaskovat. Jenže co vypadá ve světle koupelny jako dokonalé krytí, může se na denním světle proměnit v pořádné fleky. Pozor zvláště na „trojúhelníky“ pod očima. Korektor se prostě nesmí používat v silné a výrazné vrstvě.

Kde končí make-up

Velmi častou chybou je jasná hranice mezi líčením obličeje a nenalíčeným krkem (případně dekoltem). I tady platí, že co neodhalí světlo u zrcadla, může prozradit třeba to v práci nebo nákupním centru. Jak z toho ven? Zkrátka make-up nanášejte na všechny viditelné plochy, tedy obličej, krk a, je-li to potřeba, i dekolt.

Příliš růžová líčka

S tvářenkou se vlastně můžete dopustit hned dvou chyb – buď ji nepoužíváte vůbec, takže vaše líčení trochu působí jako bezkrevná maska, nebo ji naopak použijete moc. A pak si o přirozenosti můžete nechat jen zdát (je to sice nadsázka, ale pamatujete na Marfušku?). Na internetu najdete spoustu návodů, jak správně tvářenku nanášet, tak se inspirujte. Chce to jen trošku cviku!

Trpící rty

Rtěnka bývá často takovou poslední tečkou k dokonalosti našeho líčení. Ovšem na vysušených a rozpraskaných rtech nebude vypadat nikdy dobře – bez ohledu na značku, odstín či konzistenci rtěnky. Před nanesením rtěnky je proto třeba rtíky připravit. Dopřávejte jim pravidelně nejen jemný peeling, ale také péči balzámu.

Panda místo linky

Oční linky dokáží dodat pohledu na eleganci, prozářit ho a přitáhnout pozornost k té nejdůležitější části našeho obličeje (alespoň co se přitažlivosti týče, jak vyplývá z nejrůznějších průzkum), totiž k očím. Jenže nic se nesmí přehánět. Pokud oči linkou obkroužíte v bohaté vrstvě, nejenže oči opticky zmenšíte, ale navíc budete tak trochu připomínat pandu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat