Zažloutlé nehty. Vraťte jim přirozený vzhled s pomocí citronu a sody

Odlakovala jste si nehty a ke svému zklamání zjistila, že bez dalšího nalakování to nepůjde, protože jsou nehezky zažloutlé? Ještě není všem dnům konec. Nehtům můžete zase vrátit přirozený a zdravý vzhled pomocí několika triků.

Pokud máte nehty zažloutlé kvůli své náklonnosti k cigaretám, pak vězte, že máte situaci o dost komplikovanější a může se stát, že na váš případ budou následující rady krátké.

Jestliže máte ale nehty zabarvené kvůli ignorování podkladového laku (ostatně máte další důvod, proč tuto spodní vrstvu nevynechávat), pak vyzkoušejte některý z následujících tipů.

Citron: Pomoc z lednice

Příroda nabízí skvělé bělidlo v podobě žlutého citronu. Zkuste každý den na 10 až 15 minu ponořit nehty do citronové šťávy. Za pár dní nebude po žlutých skvrnách ani památky.

Starý dobrý peroxid

Některé nežádoucí zbarvení nehtů vyžaduje o trochu větší kalibr, než je citron. Zkuste proto sáhnout po peroxidu. Smíchejte jej v poměru 1 díl peroxidu na 3 díly vody a ve směsi namáčejte nehty po dobu 10 minut. Poté opravdu pečlivě opláchněte a promažte nehty krémem na ruce nebo speciálním olejíčkem.

Soda nejen na pečení

Zkusit můžete vyzkoušet také bělicí schopnosti sody. Buď ji můžete s vodou smíchat v pevnější pastu a tu pak nanést na nehty (nenechávejte ji na rukách déle než 10 minut), nebo si ještě na pomoc přizvěte již zmíněný peroxid.

Ke 2,5 lžíce sody přidejte 1 lžíci peroxidu a pastu naneste na nehty. Po 3 minutách pečlivě opláchněte a nehty ošetřete hydratačním krémem.

Nehty jako perličky?

Pokud vás netrápí ani tak zažloutnutí nehtů, ale spíše narůžovělé skvrny, které na nich tak rády zanechávají červené a růžové laky a se kterými si odlakovač odmítá poradit, povolejte do boje bělicí zubní pastu. Pěkně s její pomocí nehty vyčistěte.

Se silou opatrně

Spousta žen se ve snaze co nejrychleji navrátit nehtům svěží a přirozený vzhled obrací na pilníček, s jehož pomocí „odstraní“ svrchní, zabarvenou vrstvu nehtů. Ačkoli se to může zdát jako dobrý nápad, je tohle řešení k samotným nehtům dost nešetrné. V podstatě je tím ztenčíte, čímž podpoříte jejich třepení a lámavost. Pokud už se k takovému kroku rozhodnete, použijte raději „pilníček“ ze sady k leštění nehtů, který je mnohem jemnější a šetrnější než ty klasické.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat