Čtenářka Simona testovala: Váleček, který se dostane vráskám pod kůži!

Základem krásné a zdravé pleti je důkladná a pravidelná péče. Ani dokonalá starost však nezastaví stárnutí, které se nejčastěji projevuje vznikem vrásek a ochablostí pokožky. Stárnutí pleti nelze zastavit, ale správnou péčí jej můžete zpomalit. Kvalitní kosmetika a pravidelné čištění pleti jsou základem. Co můžeme v boji proti vráskám udělat více? To jsme zjišťovali společně s čtenářkou Simonou!

Čtenářka Simona se na nás obrátila s dotazem, jestli pro udržení svěží a mladistvé pleti stačí pravidelná péče s pomocí kvalitní kosmetiky, nebo jestli pro svůj vzhled může udělat ještě něco více, ovšem bez zásahu plastického chirurga.

Se stejným dotazem jsme se proto obrátili na odborníka v oblasti dermatologie. „Základem krásné a zdravé pleti je důkladná a pravidelná péče. Ani dokonalá starost však nezastaví stárnutí, které se nejčastěji projevuje vznikem vrásek a ochablostí pokožky," vysvětluje nám Prim. MUDr. Marta Moidlová z kliniky Laser Plastik v Praze.

Opravdu aplikujeme krém tam, kde vrásky vznikají?

Lidská kůže se skládá ze tří hlavních částí – pokožka, škára a podkoží. Vrásky vznikají ve škáře (dermis), která je v oblasti obličeje ukryta zhruba 1 mm pod vrchní částí pokožky (epidermis).

„Při aplikaci nočního krému se jeho účinné látky dostanou převážně jen do epidermis a tím je jejich účinek snížený. K docílení vysoké absorpce krému či séra hluboko do kůže je potřeba použít účinější pomocníka, než jen naše prsty," popisuje nám Prim. MUDr. Marta Moidlová, která nám představila novinku v oblasti péče o pleť. Je jím kosmetický derma váleček Medik8 s mikrojehlami.

„Používáním válečku se v pokožce vytváří drobné vpichy, díky kterým se dostanou účinné látky z později aplikovaného krému či séra hluboko do dermis a tím působí ve správných místech. Drobné ranky navíc téměř okamžitě zahájí proces hojení a produkci kolagenu a elastinu, které pleť viditelně omlazují a redukují nedostatky," líčí Prim. MUDr. Marta Moidlová.

Jak často derma váleček používat?

Simona si před samotným rolováním vizuálně rozdělila cílovou oblast na části (v případě obličeje: čelo, levá tvář, pravá tvář, nos, brada). S jemným tlakem rolovala válečkem, 10x tam a zpět v každé cílové oblasti, viz. obrázek.

Důležité je, abyste vždy rolovala jednu část oblasti a po dokončení rolování nanesla krém nebo sérum, které vetřete do pokožky.

My jsme testování prováděli během dne, ale k dosažení nejlepšího účinku se doporučuje použití večer před spaním, aby se účinné látky mohly vstřebat a pokožka se přirozenou cestou regenerovat.

Po každém použití je nezbytné váleček opláchnout horkou vodou a poté vydezinfikovat dezinfekčním sprejem.

Jak váleček funguje v kombinaci s běžně dostupnými kosmetickými produkty jsme vyzkoušeli společně s naší čtenářkou Simonou. Na video z testu se podívejte zde:

Videonávod pro použití derma válečku

Děkujeme odvážné čtenářce Simoně, že se testu zúčastnila! A pokud se chcete i vy zapojit do našich redakčních testů, neváhejte nám napsat na redakce@bety.cz!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat