Jak se zbavit skvrn od barvy na vlasy

Pokud si barvíte vlasy doma, nejspíš už jste tu situaci zažili – i když jste se snažili sebevíc, najednou zjistíte, že máte na tváři či na čele skvrnku od barvy. Co s ní?

Většina z nás nejspíše nemá doma profesionální „odlakovač“ barvy na vlasy, který mají k dispozici například kadeřníci. A tak si musíme vystačit s „lidovými“ návody. Těch je celá řada a určitě si vyberete ten svůj (i naše pokožka je totiž dost individuální, a tak se nedivte, když na vás některý z postupů nezabere.

Předcházíme

Samozřejmě nejlepší je skvrnám od barvy na vlasy na pokožce předejít. To se snáze říká, než plní, ale není to nemožné.
Vyplatí se v průběhu barvení několikrát zkontrolovat, zda nám barva někam neukápla – zpravidla totiž trvá několik minut, než se emulze do pokožky „zažere“ tak, aby již nešla jednoduše setřít vatovým tamponkem namočeným v teplé vodě.

Zkusit můžete také ochránit pokožku v okolí vlasové linie, jež je k „umazání“ nejnáchylnější. Naneste na ni proto malé množství kondicionéru, nebo vazelíny či pomády na rty. Ty ostatně můžete aplikovat i na další ohrožené oblasti obličeje a hlavy (ušní lalůčky, oblast obočí, lícní kosti atd.). Mezi kapkou barvy a pokožkou tím vytvoříte jakousi ochrannou bariéru.

Řešíme

Svět však není ideální, a tak se může stát, že i přes veškerou snahu a ostražitost nakonec nějakou tu skvrnku od barvy na vlasy na pokožce objevíme. A začne kolotoč nejrůznějších pokusů, jak se jí zbavit.

Některé lidové návody jsou poměrně „divoké“ – například použití lihu či odlakovače na nehty. Jednak jejich účinnost často pokulhává a jednak nejsou nijak zvláště šetrné pro naši pleť. Lehce se tak může stát, že skvrnku od barvy ještě zdůrazníte – poškozená pokožka zarudne a přitáhne pozornost k postiženému místu.

Někomu stačí i na již zaschlou barvu použít tamponek s teplou vodou a mýdlem (hodně záleží také na tom, zda je barva permanentní, jak moc jí na pleti je apod.). Pokud se nechystáte hned po barvení někam ven, zkuste se obrnit trpělivostí, postižené místo omýt a pak nechat přirozenou mastnotu pleti, aby barvu z pokožky „uvolnila“. Poté naneste na vatový tampon odličovač voděodolného make-upu, který je na olejové bázi, a skvrnku odstraňte.
Dalšími metodami, jak se barvy zbavit, jsou například vatový tampon s olivovým olejem, ale také s lakem na vlasy. Smíchat můžete i dětský olejíček a svůj odličovač.
TIP Bety: Potřebujete poradit s péčí o vlasy nebo o pleť? Nevíte si rady s líčením? Váš účes by chtěl změnu? Zeptejte se zdarma našich kosmetiček a kadeřnic ze salonu Carpe Diem!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:52
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 15:44

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat