Nožky jako bohyně: Čtěte, co se vyplatí dodržovat při holení

Ačkoli máme k dispozici celou řadu způsobů jak se zbavit chloupků na nohách, většina z nás volí tradiční způsob – žiletku. Jak docílit dokonalého výsledku holení nohou?

Stačí dodržovat několik pravidel.

Pravidlo č. 1: Nejdřív lázeň, pak holení

Nejlepší je začít s holením nohou bezprostředně po osprchování či vykoupání – stačí tři minutky v teplé vodě (a jemné umytí mýdlem či sprchovým gelem), abyste z nožek odstranila nečistoty a odumřelé buňky, které by se jinak mohly dostat do holicího strojku a způsobit podráždění pokožky či následné zarůstání chloupků.

Pravidlo č. 2: Strojek má zůstat v suchu

Ačkoli většina z nás má holicí strojek přímo ve sprše (je stále po ruce), není to úplně strategické. Ve vlhku se totiž skvěle daří všem možným mikrobům, kteří si ze strojku rádi udělají svůj domov. A protože není možné vyloučit, že se žiletkou například říznete, může se v krajním případě stát, že si zaděláte na nepěknou infekci… Holicí strojek byste teda měla skladovat na suchém místě – a před uložením je nutné jej pečlivě omýt a osušit.

Pravidlo č. 3: Žiletka má být ostrá

Pokud k holení používáte tzv. jednorázový holicí stojek, není dobré jej používat celý týden… Vyměnit byste jej měla po dvou, maximálně třech holeních. Co se týče klasických strojků na více použití, záleží na jejich kvalitě, nicméně obecně platí, že byste jej měla zahodit v okamžiku, kdy se vám bude zdát, že holení není tak dokonalé či pohodlné. Tento pocit většinou zaznamenáte tak po 10 až 12 užitích.

Pravidlo č. 4: Směr holení je důležitý

Většina z nás (včetně slečen v reklamách na holicí strojky či gely) si holí nohy směrem od kotníků ke kolenům, tedy proti směru růstu chloupků. Jenže správně byste to měla dělat úplně naopak – tedy po směru růstu! Předejdete tak drobným poraněním a hlavně zarůstání chloupků, jež se projevuje nevzhlednou vyrážkou. A neplatí to jen o nožkách, ale i tříslech či rukách. Jen s podpaždím je to o něco složitější – tady totiž rostou chloupky hned v několika směrech…

Pravidlo č. 5: Holicího gelu má být vrstva

Jestliže byste při holení rozhodně neměla něčím šetřit, pak je to holicí gel či krém. Aplikujte jej na nohy v dostatečné vrstvě, tedy takové, přes niž byste neměla vidět prosvítat pokožku. Pokud si holíte nějaké místo třeba dvakrát, naneste gel pokaždé. Mimochodem, podobně jako speciální holicí pěny apod. fungují třeba i sprchový gel, šampon nebo kondicionér.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat