Na co po rozchodu zapomenout

Rozchod je vždy velmi bolestivá záležitost, některými věcmi si ovšem situaci dokážeme ještě zhoršit. Čemu se po rozchodu s partnerem vyhnout?

Období po rozpadu vztahu je velmi složité a citlivé. A jak ukazují nejrůznější výzkumy (a dokládají to ostatně i naše zkušenosti), nejednáme v tu dobu právě racionálně. Není to tak úplně naše vina, za spoustu věcí mohou chemické procesy v našem těle, ovšem za část našich činností neseme plnou odpovědnost, a tak je můžeme ovlivňovat. A některým bychom se měli za každou cenu vyhnout.

1.    Snažit se být s expartnerem okamžitě nejlepší přátelé

Upřímně, už jste slyšeli o situaci, kdy se po několikaletém vztahu jeden den partneři rozejdou a druhý den jsou spolu na kafi jako dva nejlepší přátelé? Asi ne. A tak to nezkoušejte ani vy. Oba potřebujete čas se se vzniklou situací vyrovnat a zvyknout si na skutečnost, že už nejste spolu. Nelamte nic přes koleno, dopřejte si chvíli pro sebe.

2.    Utápět žal v alkoholu apod.

Možná se vám tahle rada bude zdát triviální, ale držte se jí. Není zrovna moudré vypít všechno, co obsahuje byť jen stopu alkoholu, skočit do postele s každým příslušníkem opačného pohlaví, kterého potkáte, vyjíst celou lednici a pak to zkusit i se supermarketem… Možná vám to ze začátku přijde jako dobrý nápad, ale věřte, nebudete se nakonec cítit o nic líp. S rozchodem se potřebujete vyrovnat především sami. S čistou hlavou…

3.    Pronásledovat expartnerovy přátele

Samozřejmě, že se za tu dobu, kdy jste byli spolu, stali i vašimi přáteli, ale pokud znali dříve vašeho partnera než vás, budou tito přátelé stát na jeho straně. Tak jako vaši kamarádi budou stát při vás. Nevyzvídejte, jestli si váš ex někoho našel, jestli je stejně nešťastný jako vy apod.

4.    Ignorovat podporu přátel a rodiny

Možná budete mít pocit, že už nikdy nechcete nikoho vidět. Ale své nejbližší byste neměli vynechávat. Jsou to lidé, kterým na vás záleží, znají vás a dokážou vám skutečně pomoci. Zkuste s nimi trávit více času, obklopte se jejich láskou. Bude vám líp.

5.    Vylévat každému na potkání své srdce

Samozřejmě potřebujete o rozchodu mluvit. A hodně. Ale nechte si to pro rodinu a přátele. Například instalatérovi, který vám přijde zapojit pračku, svůj příběh barvitě a se všemi detaily nevyprávějte. Přivedete ho to při nejmenším do rozpaků…

6.    Předstírat, že se vlastně nic nestalo

Dusit v sobě své pocity a smutek se rozhodně nevyplatí. Nehrajte si na hrdiny, netvařte se, že se vás rozchod vlastně nijak zvlášť nedotkl. Ublížíte především sobě.
TIP Bety: Podvedl vás partner, máte tušení, že má milenku? Nevíte, co dál? Máte se rozvést, nebo mu odpustit? Pomůžeme se v této těžké situaci zorientovat a najít ztracenou sebedůvěru - Podvedená.cz 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat