10 způsobů, jak si zvednout sebevědomí

03.11.2015 | Finance

Je dokázáno, že lidé, kteří mají vyšší sebevědomí, proplouvají životem tak nějak snáze než ti, kteří tímto darem obdařeni nebyli. Ale není třeba smutnit, pokud jste se sebevědomím na štíru, věřte, že se dá snadno vytvořit.

Zkuste třeba náš jednoduchý desetibodový návod!

1. Těžko na cvičišti...

Pokud vás čeká nějaká situace, v níž potřebujete vystupovat sebevědomě, bez toho, aby váš protějšek poznal, že je ve vás malá dušička, prostě si onu situaci nacvičte. Pěkně před zrcadlem, se vším všudy. Na onom pomyslném bojišti vám to pak půjde samo.

2. Zvažte všechny alternativy

A když už budete v onom nacvičování, zkuste se zamyslet nad tím, jakými směry se může situace vyvinout – zvažte všechny pozitivní i negativní možnosti, zkuste si představit reakci lidí, s nimiž budete jednat. A na všechny si připravte odpověď či jednoduchý scénář, podle něhož se zachováte. Jistě, není v lidských silách předpovídat budoucnost, ale situací, jež vás pak mohou zaskočit, výrazně ubude.

3. Kontrolujte řeč těla

Možná si to ani neuvědomujete, ale i svým postojem a držením těla dáváte najevo, jak se cítíte a zda disponujete potřebným sebevědomím. Takže – pěkně se narovnejte, hlavu vzhůru, zastrčit břicho, narovnat záda... Prostě vyzařujte sebedůvěru!

4. Začněte se mít rádi...

Jaké jsou vaše silné stránky, co je na vás hodno obdivu, v čem jste lepší než ostatní? Na tyto otázky se soustřeďte, tyto kvality se snažte „prodat“. Jste úžasná osobnost, tak toho využijte!

5. ...a přestaňte na sobě hledat chyby.

Každý má nějaké ty zápory, co si budeme namlouvat. Jenže kouzlo sebevědomých lidí spočívá i v tom, že se na svá negativa nesoustředí. Vědí o nich a umějí s nimi i pracovat, rozhodně se jimi netrápí a už vůbec je neomílají pořád dokola. Tak to zkuste taky.

6. Vybavte si chvíli, kdy jste se cítili silní

Každý z nás už několikrát zažil chvíle, kdy se cítil opravdu sebevědomě, kdy měl pocit, že mu svět leží u nohou a všichni ho obdivují. Tak si tento moment vybavte ve své paměti. I vzpomínka vám pomůže, připomene totiž onen skvělý pocit, který sebevědomí lidé zažívají velmi často a který jim pomáhá si onu sebedůvěru udržet.

7. Usmívejte se

Je prokázáno, že lidé, kteří se usmívají, jsou okolím chápáni jako přátelštější, otevřenější a sebevědomější. Navíc pokud vyloudíte na tváři úsměv, ve vašem mozku se aktivují určité procesy, díky nimž se skutečně budete cítit mnohem lépe. A to vám sebevědomí rovněž dodá.

8. Vsaďte na parfém

I vůně může dodat sebevědomí. Vlastníte parfém, který máte spojený s nějakou příjemnou vzpomínkou? Pak je vyhráno. Taková vůně vás totiž nejen zklidní, zprostředkuje vám dobrou náladu, ale i dodá sebevědomí.

9. Nebojte se make-upu

Tohle je tedy rada především pro ženy (pánové prominou). Nicméně se nejrůznějšími průzkumy zjistilo, že ženy, jež jsou nalíčené, jsou okolím vnímány mnohem lépe než nenalíčené (a platí to jak z pohledu mužů, tak i žen). Nic se tedy nesmí přehánět – příliš silný make-up a výrazné líčení může naopak dodat zdání neupřímnosti. Nicméně decentní líčení pomáhá. A nám ženám zvedá sebevědomí.

10. Představujte si

Jaké by to bylo, kdybyste sršeli sebevědomím a byli středem společnosti? Pěkně si to představte, vžijte se do tohoto obrazu a pak své pocity využijte i ve skutečnosti. Prostě namluvte sami sobě, že vaše důvěra ve vás samé dosahuje těch správných rozměrů. Od toho už je jen krůček k tomu, abyste v to uvěřili.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat