Vyšší příjmy nemají jen muži, ale i ženy s "mužským mozkem"

04.11.2015 | Finance

Ačkoli se člověk narodí s mužským pohlavím, neznamená to, že nemá ženské vlastnosti a část jeho mozku nereaguje žensky. A stejně tak jedinci ženského pohlaví mají mužské vlastnosti a část mozku reaguje mužsky. Lidé jsou navíc v tomto tak variabilní, že existují muži s ryze ženským a ženy s ryze mužským mozkem. Vědci z Anglie zjistili, že bez ohledu na fyzické pohlaví právě jedinci s mužsky reagujícím mozkem vydělávají více než ti s ženským.

V minulosti se většina analýz vztahu mezi pohlavím a výší příjmů zabývala fyzickým pohlavím, tedy tím, zda má jedinec penis, nebo vagínu. Ale pětina až třetina žen má mozek mužský a naopak pětina až třetina mužů mozek ženský.

Vyrovnaná lidská osobnost v sobě kombinuje mužské i ženské aspekty. Naopak nevyrovnaní jedinci, a jsou to často tzv. macho muži, se snaží ženské stránky skrývat a potlačují je z obavy, že nebudou působit dost mužně. Ubližují nejen sobě, ale většinou se důsledkem těchto represí vůči své duši chovají negativně ve společnosti a ve vztazích k druhým.

Nicméně všichni známe ve svém okolí velmi citlivé muže, o nichž říkáme, že mají ženskou „duši“ či ženské „myšlení“. Stejně tak známe ženy, které mají velmi mužskou „energii“ či mužské „smýšlení“. A to je způsobeno právě tím, že muži můžou mít mozek typický pro ženy a ženy zase mozek typický pro muže.

Majitelé mužského mozku – bez ohledu na fyzické pohlaví – pak vydělávají v průměru o deset procent více než majitelé ženského mozku. Prokázali to vědci z Anglia Ruskin University. A platí to zejména v tak silně racionálních oborech jako je IT, bankovnictví a management.

„Mužské mozky jsou lepší v systematickém myšlení a jsou známy jako mozky typu S, zatímco ženské mozky jsou lepší v empatii a jsou známy jako mozky typu E,“ vysvětluje profesor Nick Drydakis, autor studie.

Jedinci s mozkem S bez ohledu na to, zda jsou muži či ženami, vydělávají více než jedinci s mozkem E.






Celkem 6 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat