Přátelský e-mail? Buďte na pozoru!

13.05.2016 | Finance

Emailová komunikace může na člověka vyzradit i to, co by rád ukryl. Tedy pokud má temné tajemství, s nímž se zrovna nechce chlubit, začne komunikovat jinak. Vyplývá to ze studie psychologů z Marylandu, podle nichž jsou takoví lidé společensky mnohem aktivnější a extrémně ostražití.

Při komunikaci s důvěrným přítelem používají více slov s negativním emocionálním zabarvením. Často navíc používají slova jako „uvědomovat si“ či podmiňovací způsob začínající spojkou „pokud“.

„Tajemství jsou ve své podstatě sociální jevy. Často tajíme důležité události, myšlenky nebo emoce před ostatními, abychom si zachovali společenské vztahy,“ vysvětluje doktorka Yla Tauscziková z University of Maryland.

Podle ní bylo překvapující, že se lidé mající tajemství nezdráhali společenských kontaktů, ale naopak je víc vyhledávali. Přitom se dosud soudilo, že právě strach z vyzrazení povede k vyhýbání se stykům s lidmi.

„Místo toho výsledky poskytují primární důkazy, že platí teorie extrémní ostražitosti, při níž se držitel tajemství zaměřuje více na společenské vztahy,“ uvedla Tauscziková z Marylandu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat