Milování během menstruace. 3 důvody proč ANO

Máte chuť na milování, ale menstruace vám sexuální dobrodružství znemožňuje? Přehodnoťte svůj postoj a zjistěte, k čemu všemu vám pohlavní styk během vašich dní může být prospěšný! Už nikdy nebudete muset spolknout prášek!

No fuj, říká si kde kdo při myšlence, že by se měl milovat během menstruace. Přitom strach není na místě. Žádný racionální důvod obávat se pohlavního styku v této době neexistuje. Stud a odmítání tedy pramení spíš z předsudků nebo hygienických bloků, kdy si dotyčný nedokáže představit styk s něčím, co bylo ve dřívějších kulturách považováno za špinavé, rituálně znečišťující, hanebné a poskvrňující (ano, řeč je o krvácejících ženách). Ještě dnes je v některých oblastech světa mužům zakazováno mít styk se ženou v tomto období. Obecně se ale jedná o mýtus. Menstruační tabu má kořeny v lidském podvědomí, které jakýkoliv čin, při kterém teče krev, spojuje s nějakou svátostí či rituálem. V dnešní době, a hlavně na evropském kontinentu, už to opravdu tak horké nebude. (Čtěte také: Milování po ránu. Proč jej muži milují a ženy nenávidí?)

3 důvody proč se milovat během menstruace

„Z ryze biologického hlediska není koitus mezi zdravými partnery v době menstruace vůbec škodlivý,“ uvádí sexuolog Zlatko Pastor. Ve skutečnosti orgasmické kontrakce pomáhají. Jak? Vypuzují nashromážděné tekutiny z močových cest, takže ulevují od bolestí a křečí v malé pánvi a v kříži, kterým se ženy během svých dní málokdy vyhnou. Pilulku nebo čaj tak lze nahradit sexem (i masturbačním samozřejmě)!

Jaké jsou další výhody sexu při menstruaci? Vagína je více zvlhčená díky menstruačním sekretům. A tím, že jsou pohlavní orgány zduřené, dochází k intenzivnějšímu orgasmu. Říkáte si, že tohle je sice všechno hezké, ale kdo má překonávat otázku estetiky, potencionální hrozbu zašpinění prostěradla a trapas před partnerem, kdyby menstruační tampon náhle selhal? Pch! Mnoho párů v tom nevidí vůbec žádný problém.


Nedaří se vám?
Ráda pomohu najít štěstí i vám! Astroložka Anna

Jak na bezpečný sex?

Sprcha před začátkem milování a jeden nebo dva nové tampony zajistí hladký průběh – zase tak rychle krev opravdu neteče. Těch pár minut proto můžete být naprosto v klidu! Jedna čtenářka na to má dokonce svůj vlastní recept. „Při menstruaci bez obav používám čistou mořskou houbu. Stojí pár korun, nemusím se obtěžovat s vytahováním šňůrky a navíc ji přítel při milování vůbec necítí.“ Pokud to berete jako tip, určitě se nejprve poraďte se svým gynekologem, což ostatně udělala i ona. Bez jeho názoru s přihlédnutím k vašim anatomickým dispozicím a zdravotnímu stavu se o takový experiment ale nepokoušejte!

Na co si dát pozor?

Zatím to tedy zní jako pohádka. Ovšem jedno riziko tu přece jen je. Jedná se o hrozbu infekce, která během vašich dní procentuelně stoupá, neboť krev nemocné ženy může být zdrojem pohlavně přenosné choroby (například HIV viru). Odborníci proto doporučují používat latexovou roušku či rozstřižený kondom pro zakrytí ženských genitálií. Tento krok přenos AIDS podstatně eliminuje. (Čtěte také: 16 výmluv, když ženy nechtějí sex)

A jak přesvědčit partnera k tomu, aby odhodil předsudky stranou? Buď si s ním o tom otevřeně promluvit, nebo ho přes mazlení a roztouženost dovést k vašemu rozkroku. Tam ať se sám rozhodne, zda chce či nechce pokračovat. Ve většině případů se ale odradit nenechá…

Víte, že…
Francouzský král Ludvík XIV. věřil v afrodiziakální účinky menstruační krve?
Že menstruace ženu očišťuje od škodlivin, je nesmysl.






Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat